Bagety špaldové

chce to chvíľku trpezlivosti, ale výsledok stojí za to

Príprava50 minútVarenie25 minútCelkovo1 h 15 minútAutorPeterKategória,

Ingredience

 400 g špaldová múka hladká
 100 g ražná múka celozrnná
 350 ml voda vlažná
 1 KL droždie sušené
 ½ KL cukor trstinový
 1 PL olej olivový
 1 štipka sezamové semiačka, cesnak

Postup

1

všetky sypké ingrediencie šupnem do robota a postupne prilievam vodu a 1 PL oleja, cesto by sa malo pekne odliepať, robot necháme pracovať cca 10 min

2

cesto prikryté utierkou nechám vykysnúť 40 min, no podarilo sa :), vyberiem na pomúčenú dosku a rozdelím na 4 časti

3

z bochníčkov si ušúľam bagety a šup s nimi na bagetový plech, na ktorý si dám papier na pečenie

4

prikryjem utierkou a nechám cca 10-15 min vykysnúť

5

po vykysnutí ich narežem na šikmo, a zase na 10 min nechať podkysnúť, rúru zapnem na 180°C (ventilátor) a nechám piecť, počas pečenia ich sem tam navlhčím rozprašovačom, v ktorom mám vlažnú vodu trvá to cca 25 - 30 min sledujte farbu

6

po upečení ich môžte ešte posypať sezamom, prípadne potrieť cesnakom v oleji alebo hrubozrnnou soľou, záleží len na vás, ako to máte radi chutia fantasticky tak či tak 🙂

Ingrediencie

 400 g špaldová múka hladká
 100 g ražná múka celozrnná
 350 ml voda vlažná
 1 KL droždie sušené
 ½ KL cukor trstinový
 1 PL olej olivový
 1 štipka sezamové semiačka, cesnak

Postup

1

všetky sypké ingrediencie šupnem do robota a postupne prilievam vodu a 1 PL oleja, cesto by sa malo pekne odliepať, robot necháme pracovať cca 10 min

2

cesto prikryté utierkou nechám vykysnúť 40 min, no podarilo sa :), vyberiem na pomúčenú dosku a rozdelím na 4 časti

3

z bochníčkov si ušúľam bagety a šup s nimi na bagetový plech, na ktorý si dám papier na pečenie

4

prikryjem utierkou a nechám cca 10-15 min vykysnúť

5

po vykysnutí ich narežem na šikmo, a zase na 10 min nechať podkysnúť, rúru zapnem na 180°C (ventilátor) a nechám piecť, počas pečenia ich sem tam navlhčím rozprašovačom, v ktorom mám vlažnú vodu trvá to cca 25 - 30 min sledujte farbu

6

po upečení ich môžte ešte posypať sezamom, prípadne potrieť cesnakom v oleji alebo hrubozrnnou soľou, záleží len na vás, ako to máte radi chutia fantasticky tak či tak 🙂

Bagety špaldové

Páčil sa ti môj príspevok? Zdieľaj ho s priateľmi a nezabudni pridať komentár!

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Tento web používa cookies aby zlepšil váš zážitok na našej stránke.