Nastavenia tlače:

Baklažánová nátierka

Príprava15 minútVarenie30 minútCelkovo45 minút

lahodná s pečenou paprikou

 1 ks baklažán
 1 ks paprika červená
 3 ks cesnak
 ½ ks citrón (šťava)
 3 PL olej olivový
 1 ks chilli paprička
 1 ks cibuľka jarná
 1 štipka soľ, čierne korenie
1

baklažán spolu s paprikou vložíme do rúry 190°C na cca 40 minút, malo by to vyzerať asi takto

2

papriku vložím do mikroténového sáčika, aby sa zaparila a keď vychladne stiahnem kožu

3

do ešte vyhriatej rúry si dám zapiecť chlieb

4

baklažán prekrojím a vydlabem, tvrdé časti odstránim

5

všetky ingrediencie vložíme do misky a môžme rozmixovať, ale ja mám rád, keď baklažánová nátierka obsahuje kúsky, tak to rozpučím vidličkou a podávam na opečenom chlebe posypané jarnou cibuľkou a chilli
dobrú chuť... :)

Nutričné hodnoty

Porcie 4