Nastavenia tlače:

Buchty na pare

tak tento raz niečo na sladko :)

 ¼ kg múka polohrubá, hrubá
 ¼ sáčik droždie sušené
 ½ PL olej
 150 ml mliko sójové - podľa potreby
 ¼ KL cukor trstinový
 ¼ štipka soľ
Na náplň:
 ¼ ks čokoláda na varenie
 lekvár hustejší podľa potreby
 ¼ PL kakao na posypanie
 ¼ PL sirup javorový na preliatie
1

do môjho robota šupnem všetky sypké ingrediencie zapnem a postupne prilievam trošku teplé mlieko a prilejem olej

2

cesto by malo byť také akurát, aby sa veľmi nelepilo

3

prikryjem utierkou a nechám vykysnúť bude mu stačiť tak 40 min.

4

cesto som rozdelil na polovicu, vyvaľkal na cca 1 cm hrúbku, vykrojil kolieska pohárom, také akurát ani veľké ani malé a poukladám náplň každý si dá aké má rád u mňa kúsok horkej čokolády alebo lekvár

5

no a zabaliť, aby sa to podobalo na buchtu a nechám ich ešte podkysnúť cca 15-20 min

6

ak nemáte parný hrniec stačí natiahnuť utierku na hrniec s vodou, poukladať buchtičky a pariť cca 10 minút

7

posledný krok je najlepší, posypať kakaom, alebo grankom, poliať javorovým sirupom
a už len dobrú chuť ...
zabudol som Vám ju ukázať prekrojenú ale verte či nie po prekrojení sa vyleje čokoláda, ešte nejaké spia v mrazničke tak odfotím a doplním

Nutričné hodnoty

Veľkosť Porcie 4

Porcie 1.5