Nastavenia tlače:

Čínska ostrokyslá polievka

Príprava25 minútVarenie30 minútCelkovo55 minút

dá sa aj vo verzii vegan, skús...

 2 ks mrkva
 1 pór cca 5 cm
 3 l zeleninový vývar
 1 bambusové výhonky 1/3 fľaše
 1 ks tofu
 2 ks chilli paprička
 1 KL chilli pasta
 1 ks cibuľa
 1 ks jarná cibuľka
 ½ KL sušené chilli
 1 ks zázvor
 4 ks shitake huby
 4 PL čínska sójová omáčka
 2 PL ryžový ocot
 1 PL slivkové víno
 1 KL sezamový olej
 1 štipka cukor, soľ podľa chuti
 2 KL kukuričný škrob podľa potreby
1

Všetky ingrediencie nakrájam na malé kocky, zázvor nastrúham. Mrkvu, chilli, huby, bambusové výhonky a pór vložím do cca 3 l zeleninového vývaru pridám sójovú omáčku, ryžový ocot, slivkové víno, soľ, chilli pastu, sušené chilli, cukor a nechám povariť.

2

Potom príde na rad tofu nakrájané na malé kocky a prípadne aj 1-2 ks šampiňóny podľa veľkosti, cesnak a biele korenie na záver pridám kukuričný škrob rozmiešaný vo vode, prilievam postupne, aby som dosiahol tu správnu hustotu, nechám prevrieť a ešte prípadne dochutím.

3

ak chcete dobrú chuť, dodržte ingrediencie (ryžový ocot, slivkové víno, shitake, kukuričný škrob ...) inak budete sklamaní
a už len dobrú chuť poprajem ...

Nutričné hodnoty

Veľkosť Porcie 5

Porcie 5