Nastavenia tlače:

Focaccia

Príprava50 minútVarenie15 minútCelkovo1 h 5 minút

chrumkavá a voňavá focaccia...

 350 g múka hladká chlebová
 150 g múka polohrubá
 350 ml vlažná voda
 2 PL olej olivový
 1 KL cukor trstinový
 1 KL soľ
 1 KL droždie sušené
Obloha
 1 ks olivy zelené
 2 PL paradajky sušené
 2 ks cesnak
 1 ks cibuľa
 4 PL olivový olej
 1 štipka soľ hrubozrnná, tymián, voda
1

z múky, vody a olivového oleja vypracujem vláčne cesto, vodu prilievame postupne podľa potreby, pomúčim a nechám dobre vykysnúť, ja ho dávam do teplej rúry (cca 40°C) na 40 minút, po vykysnutí ho ešte prepracujem a dám na plech

2

na plechu rozotriem olivový olej a vlažnú vodu a porozťahujem cesto na plech, zase ho dám na 20 minút do rúry vykysnúť

3

po vykysnutí urobím prstami jamky ja ich tam ešte nemám :)

4

na vrch poukladám ingrediencie, na ktoré mám chuť a ešte polejem olivovým olejom, postriekam pomocou rozprašovača vlažnou vodou a šup do vyhriatej rúry na cca 190°C, pečiem do zlatista zhruba 20 minút, záleží od hrúbky cesta - povrch by mal byť zapečený do chrumkava
obloha 1 - olivy, sušené paradajky, tymián, rozmarín, chilli, hrubozrnná soľ
obloha 2 - cibuľa, cesnak, olivy, sušené paradajky, hrubozrnná soľ, tymián, rozmarín (cibuľu s cesnakom si opečiem najprv na panvičke na olivovom oleji)
obloha 3 - skombinujte si ingrediencie, na ktoré máte chuť

5

a už len dobrú chuť... :)

Nutričné hodnoty

Porcie 2