Nastavenia tlače:

Gnocchi so špenátom

Príprava25 minútVarenie25 minútCelkovo50 minút

alebo ak chcete noky...

 4 ks zemiaky uvarené v šupke
 5 PL múka hladká podľa potreby
 125 g špenát
 250 ml smotana sójová
 1 KL horčica francúzska
 1 štipka soľ, čierne ml. korenie
1

zemiaky si uvarím v šupke

2

keď vychladnú tak ich pretlačím ak nemáte pretláčatko tak nastrúhajte, pridám hladkú múku a soľ, vypracujem cesto nie veľmi tuhé tak akurát, dlho to nerobte lebo cesto začne rednúť a netreba dávať ani veľmi veľa múky - proste tak akurát, je to vlastne cesto ako na naše pirohy

3

kus cesta odtrhnem a ušúľam hada, nakrájam na cca 1 - 1,5 cm kúsky na pomúčenej doske

4

môžte ich potom trošku stlačiť vidličkou budú lepšie držať omáčku, ale u mňa je to aj tak jedno, tieto budú v omáčke plávať :)

noky

5

na olivovom oleji chvíľku posmažím 2 strúčiky cesnaku, pridám špenát a podlejem troškou vody, trvá to chvíľku a prilejem smotanu, dochutím ČK, horčicou, feferónku (ale nemusí byť) a soľou, samozrejme zvyknem pridať ešte strúčik cesnaku :) ale to podľa chuti

špenát

6

naše ňoky šupnem do osolenej vriacej vody, ale radšej nie všetky, ale postupne, ak vyplávajú povarím ešte minútku a vyberiem, niekto ich ešte uvarené posmaží na oleji do zlatista, nebudú také slizké, ale mne to nevadí aj tak skončia v omáčke

noky so špenátovou omáčkou

7

šupneme ich na tanier a bohato prelejem omáčkou
a už len dobrú chuť :)

omáčka na noky

Nutričné hodnoty

Porcie 4