Nastavenia tlače:

Hliva s tarhoňou

Príprava20 minútVarenie15 minútCelkovo35 minút

jednoduché jedlo ktoré vždy poteší...

 300 g hliva ustricová
 2 ks mrkva
 2 ks cibuľa
 3 ks cesnak (strúčiky)
 0,50 l zeleninový vývar
 1 KL pradajkový pretlak
 1 hrnček bezvaječná tarhoňa
 1 štipka čierne ml. korenie, soľ, sladká paprika
 1 ks kyslá uhorka, feferónka, chilli...
1

na oleji osmahnem nakrájanú cibuľu a po chvíľke pridám nakrájanú, alebo natrhanú hlivu, Potom pridám nakrájanú mrkvu

2

pridám 1 KL pretlaku, červenú mletú papriku, chilli, čierne ml. korenie, zalejem zeleninovým vývarom a podusím. Ku koncu pridám majoránku a cesnak. Ak treba zahustím zemiakovým škrobom (1 kl škrobu v 100 ml studenej vody).

3

Na cca 2 PL oleja osmahnem tarhoňu. Je to OK ak už začína hnednúť. Zalejem vriacou vodou v pomere cca 1:1,5 teda 1 hrnček tarhoni a 1,5 hrnčeka vody.
Pridám jednu prekrojenú cibuľu soľ a dusím podľa návodu alebo kým sa neodparí voda.
No a už len dobrú chuť prajem :-)

Nutričné hodnoty

Porcie 4