Nastavenia tlače:

Indický Dhal

Príprava10 minútVarenie30 minútCelkovo40 minút

z červenej šošovice

 250 g červená šošovica
 1 ks cibuľa
 2 cm zázvor
 1 ks chilli paprička
 3 strúčiky cesnaku
 125 ml paradajkové pyré
 400 ml kokosové mlieko
 150 ml zeleninový vývar
 1 KL garam masala
 1 KL koriander mletý
 ½ KL rímska rasca
 1 KL kari
 1 KL kurkuma
 2 PL rastlinný olej
 ½ ks limetka (citrón)
1

cibuľu a chilli papričku nakrájam zázvor a cesnak nastrúham koriander a rímsku rascu osmahnem na sucho na panvičke a rozdrtím v mažiari s troškou soli , na oleji osmahnem cibuľku, pridám koreniny, chilli, zázvor, cesnak

2

po chvíľke paradajkové pyré, alebo drtené paradajky, zalejem vývarom, pridám kokosové mlieko a prepláchnutú šošovicu, uvarím do mäkka a dochutím soľou a limetkou

3

podávam s ryžou: Ryža alebo plackami
a už len dobrú chuť :)

Nutričné hodnoty

Veľkosť Porcie 4

Porcie 4