Nastavenia tlače:

Keftés – paradajkové placky

Príprava10 minútVarenie20 minútCelkovo30 minút

Keftés alebo paradajkové placky
teraz je ich čas tak skús.
Recept z ostrova Santorini v Grécku

 1 kg paradajky
 4 ks cibuľa
 1 zväzok mäta
 300 g múky - podľa potreby
 1 ks olej na smaženie
 1 štipka soľ, čierne ml. korenie
1

paradajky a cibuľu nakrájam na menšie kúsky
pridám natrhanú mätu a všetko popučím
postupne pridávam múku, aby vznikla kašovitá zmes asi ako na zemiakové placky
pridám soľ a korenie

2

lyžicou vkladám do rozpáleného oleja
a vytvarujem placku
upečiem do chrumkava

3

upečené poukladám na papierové utierky,
aby som ich zbavil prebytočného oleja
budú chutiť :)

a tu som čerpal inšpiráciu od 31 minúty
Nutričné hodnoty

Veľkosť Porcie 4

Porcie 4