Nastavenia tlače:

Kimchi polievka

Príprava10 minútVarenie30 minútCelkovo40 minút

chutná sladká, kyslá, korenistá a príjemne pálivá vitamínová bomba

 4 PL kimchi
 200 g tofu
 4 cm reďkev biela
 3 ks cibuľka jarná
 1 ks cibuľa
 1 KL chilli pasta
 1 KL chilli drtené
 ½ ks morská riasa
 1 PL sójová omáčka light
 1 KL olej sezamový
 1 KL soľ podľa chuti
 2 KL cukor podľa chuti
1

množstvo chilli použite podľa toho, ako to máte radi

2

reďkev som nakrájal na tenučké plátky a 3 kúsky s jednou jarnou cibuľkou som si odložil k servírovaniu

3

z morskej riasy, reďkovky, petržlenovej vňate a sójovej omáčky som si pripravil vývar cca 20 minút

4

na spodok hrnca som dal kimchi ak použiješ celé tak asi 1/4 hlávky, pridal som na plátky nakrájanú cibuľu, 2 ks jarnej cibuľky, drtené chilli, chilli pastu, zalial som to precedeným vývarom, dochutil soľou, cukrom a varil cca 20 minút

5

pridám nakrájané tofu a povarím ešte 10 - 15 minút
pri servírovaní pridám na vrch nakrájanú jarnú cibuľku a reďkev
servírujem s ryžou, prípadne ryžovými rezancami

čerpal som aj tu, ale pripravil som ju samozrejme vo verzii vegan
Nutričné hodnoty

Porcie 4