Nastavenia tlače:

Kimchi

Príprava2 hodCelkovo10 minút

tradičné kórejské Kimchi - pochúťka, ktorá zahreje nie len pri srdci :)

 1 ks kapusta čínska (alebo koľko chceš)
 1 ks mrkva
 5 cm, redkvička biela
 ½ ks cibuľa
 2 ks cibuľka jarná
 3 ks cesnak
 2 cm zázvor čerstvý
 2 PL kórejská chilli pasta Gochujang
 3 PL soľ
Chilli pasta
 3 šálky voda
 1 šálka ryžová múka
 2 PL chilli drtené najlepšie kórejské
 2 PL sójová omáčka light (namiesto rybacej omáčky)
 1 KL cukor hnedý
1

kapustu prekrojím na polovicu, umyjem a dobre nasolím každý list
nechám aspoň 2 hodiny

2

medzitým si nakrájam na rezance reďkev, mrkvu a jarnú cibuľku

3

cesnak, cibuľu a zázvor mixnem na pastu

4

k nakrájaným ingredienciám pridám chilli pastu a dobre premiešam

5

kapustu dobre opláchnem od soli no a mám dve možnosti
predelím ešte na polovicu a môžete potierať pastou každý list

6

ja som ju ale nakrájal a dobre premiešal s pastou

7

nechám pri izbovej teplote cca 36 hodín
pustí šťavu dobre ho postláčam aby vyšiel vzduch a skladujem v chladničke
No a čo s ním?
jednoducho ako príloha, môže sa dusiť, môžte si z neho pripraviť polievku
postupne budem pridávať recepty s kimchi
podávam posypané s opraženým sezamom
tak dobrú chuť :)

Ak nemáš chilli pastu
8

do vody pridám ryžovú múku (pri najhoršom sa dá použiť aj hladká múka, ale ryžová múka sa už dá kúpiť) a povarím, až kým to pekne zhustne, pridám 1 KL hnedého cukru a nechám vychladnúť
pridám sójovú omáčku light, drtené chilli a dobre premiešam

No a tu som čerpal...
Nutričné hodnoty

Porcie 4