Nastavenia tlače:

Knedľa zemiaková

Príprava30 minútVarenie20 minútCelkovo50 minút

dá sa aj bez vajíčka...

 ½ kg zemiaky uvarené v šupke
 150 g detskej krupice - podľa potreby
 1 štipka soľ
1

vychladnuté zemiaky si pretlačím cez lis, ak nemáte lis jednoducho ich nastrúhajte na strúhadle, pridám soľ a postupne prisypávam krupicu, vypracujem cesto

2

vyformujem valček prípadne guľku, alebo aj aj, ale nemieste ho dlho lebo bude mäknúť

3

no a šup s nimi do vriacej osolenej vody, skúšal som jeden aj zabaliť do potravinovej fólie ale bolo to zbytočné...
po chvíľke ich skontrolujem a odlepím od dna, keď vyplávajú tak ešte cca 5 min. a sú hotové, celkom asi 20 min záleží od veľkosti
Ak by Vám nevyplávali ani po hodine asi sa Vám prilepili na dno :)

4

vyberte ich a popichajte špilkou, alebo ihlicou
no a už len dobrú chuť možno práve so sviečkovou :)

Nutričné hodnoty

Porcie 4