Nastavenia tlače:

Knedľa žemľová

Príprava55 minútVarenie25 minútCelkovo1 h 20 minút

jednoduchá, chutná a bez "é-čok"

 400 g múka hrubá
 200 g múka polohrubá
 1 ks bageta alebo 2 ks žemľa )nemusí byť)
 1 ks sušené droždie
 450 ml voda (treba prilievať postupne)
 100 ml olej
1

múku, droždie a asi 1 KL soli vsypem do robota prilejem asi 350 ml vody a nechám ho pracovať, keď sa ingrediencie spoja vypnem ho na 5 minút

2

medzitým si nakrájam bagetu, alebo žemle na kocky ak je cesto husté prilejem ešte trošku vody asi po 5 minútach pridám bagetu a ešte ho nechám pracovať celkom asi 10 minút
cesto nechán vykysnúť asi 30 minút rozdelím na polovicu a vytvarujem knedle

3

nechám pod utierkou ešte asi 15 minút vykysnúť keď voda v naparovacom hrnci začne vrieť mriežku potriem olejom

4

vložím knedľu a nechám cca 25 minút, záleží od veľkosti samozrejme dá sa uvariť aj vo vode alebo na utierke nad parou

5

alebo dve menšie

Nutričné hodnoty

Veľkosť Porcie 5

Porcie 8