Nastavenia tlače:

Koložvárska kapusta

Príprava20 minútVarenie30 minútCelkovo50 minút

trošku prácnejší recept...

 500 g kapusta kyslá
 1 hrnček ryža
 300 g tofu
 2 ks cibuľa
 250 ml smotana sójová kyslá
 250 ml smotana sójová sladká
 1 PL parika mletá aj pálivá
 3 ks cesnak
 1 PL droždie lahôdkové
 1 štipka soľ, olej, čierne ml. korenie
1

kapustu som trošku vyžmýkal (nie je to nutné, ale bude trošku menej kyslá) a poprekrajoval, aby nebola taká dlhá

2

vodu z vyžmýkanej kapusty nevylejte, ale pri varení si sem tam srknite - je výborná
pri kupovaní kapusty (ak nemáte vlastnú) si dajte pozor, okrem kapusty a soli by nemala už nič obsahovať, hlavne žiadne E-čka

3

trošku ju podusím na opečenej cibuľke

4

vo woku si opečiem na troške oleja cibuľu do sklovita

5

pridám nakrájané a na menšie kúsky rozmrvené tofu, pridám červenú mletú papriku, aj pálivú, ČK a nakoniec prelisovaný cesnak, dochutím soľou a chvíľku prehrejem

6

spodok pekáča poolejujem

7

kapustu si rozdelím na polovicu a vysteliem spodok pekáča prvá vrstva

8

ďalšia vrstva ryža
Ryža

9

na ryžu príde vrstva tofu

10

posledná vrstva opäť kapusta

11

no a šup do trúby, pečiem zhruba 1/2 hodiny

12

medzi tým ako sa mi pečie kapusta si pripravím zálievku a to z kyslej a sladkej smotany, červenej mletej papriky, lahôdkové droždie a soľ, rozmiešam

13

asi po 20 minútach zalejem kapustu pripravenou zálievkou a zapečiem do zlatista cca 10-15 minút
a máme hotovo...

Nutričné hodnoty

Porcie 6