Nastavenia tlače:

Koložvárska kapusta

Príprava20 minútVarenie30 minútCelkovo50 minút

trošku prácnejší recept...

 125 g kapusta kyslá
 ¼ hrnček ryža
 75 g tofu
 ½ ks cibuľa
 62 ½ ml smotana sójová kyslá
 62 ½ ml smotana sójová sladká
 ¼ PL parika mletá aj pálivá
 ¾ ks cesnak
 ¼ PL droždie lahôdkové
 ¼ štipka soľ, olej, čierne ml. korenie
1

kapustu som trošku vyžmýkal (nie je to nutné, ale bude trošku menej kyslá) a poprekrajoval, aby nebola taká dlhá

2

vodu z vyžmýkanej kapusty nevylejte, ale pri varení si sem tam srknite - je výborná
pri kupovaní kapusty (ak nemáte vlastnú) si dajte pozor, okrem kapusty a soli by nemala už nič obsahovať, hlavne žiadne E-čka

3

trošku ju podusím na opečenej cibuľke

4

vo woku si opečiem na troške oleja cibuľu do sklovita

5

pridám nakrájané a na menšie kúsky rozmrvené tofu, pridám červenú mletú papriku, aj pálivú, ČK a nakoniec prelisovaný cesnak, dochutím soľou a chvíľku prehrejem

6

spodok pekáča poolejujem

7

kapustu si rozdelím na polovicu a vysteliem spodok pekáča prvá vrstva

8

ďalšia vrstva ryža
Ryža

9

na ryžu príde vrstva tofu

10

posledná vrstva opäť kapusta

11

no a šup do trúby, pečiem zhruba 1/2 hodiny

12

medzi tým ako sa mi pečie kapusta si pripravím zálievku a to z kyslej a sladkej smotany, červenej mletej papriky, lahôdkové droždie a soľ, rozmiešam

13

asi po 20 minútach zalejem kapustu pripravenou zálievkou a zapečiem do zlatista cca 10-15 minút
a máme hotovo...

Nutričné hodnoty

Porcie 1.5