Nastavenia tlače:

Kulajda

Príprava10 minútVarenie25 minútCelkovo35 minút

pravá vegánska kulajda

 200 g lesné huby najlepšie čerstvé, ak nie tak aj mrazené
 1 hrsť sušenú huby ak nie sú čerstvé
 4 ks zemiak
 250 ml smotana sójová
 4 ks cesbak
 1 ks cibuľa
 2 ks bobkový list
 1 ks kôpor čerstvý
 1 PL ocot podľa chuti
 1 štipka soľ, mletá rasca, nové korenie
1

na oleji osmažím nakrájanú cibuľu, pridám nakrájané huby na väčšie kúsky, 1/2 KL mletej rasce a podusím, zalejem vriacou vodou, pridám na kocky nakrájané zemiaky, zeleninový natur bujón, bobkový list, nové korenie,

2

keď sú zemiaky skoro mäkké pridám smotanu nastrúhaný surový zemiak na zahustenie a nechám prevrieť, dochutím soľou, čiernym korením, octom a pridám nakrájaný kôpor

Nutričné hodnoty

Porcie 6