Nastavenia tlače:

Langoš

keď ma prepadne chuť...

 500 g múka hladká
 300 ml voda vlažná
 1 KL droždie sušené
 3 ks cesnak
 4 PL olivový olej
 400 ml olej na vyprážanie
 1 ks tatárska omáčka, kyslá smotana, tvrdý syr na posypanie ...
1

z múky, vody, droždia a soli nechám robota vypracovať cesto, nechám vykysnúť cca 40 min

2

po vykysnutí si ho rozdelíme na cca 12 častí, teda najprv na 3 a tie 3 potom na 4 ks bochníčkov, ktoré potom rozvaľkám a nechám ešte aspoň 10 min. podkysnúť

3

cesnak si pretlačím, alebo rozotriem so soľou a zalejem olivovým olejom

4

langoše si osmažím na oleji po oboch stranách

5

poukladám na papierové utierky, aby som ich zbavil zbytočného tuku
potriem cesnakom, tatarkou alebo smotanou

6

posypem nastrúhaným syrom
a už len dobrú chuť...