Nastavenia tlače:

Mexický guláš

Príprava14 minútVarenie25 minútCelkovo39 minút

taká slovenská klasika....

 250 g šampiňóny hnedé
 200 g tofu
 100 g hrášok čerstvý (mrazený)
 1 PL pretlak
 1 ks cibuľa
 3 ks a viac cesnak strúčik
 3 PL olej rastlinný
 1 KL paprika mletá
 ½ KL paprika pálivá alebo chilli (nemusí byť)
 1 štipka čierne ml. korenie, soľ, majoránka
 1 ks syr strúhaný
 250 ml zeleninový vývar alebo voda
1

tofu nakrájam a uvarím v osolenej vode cca 3 minútky

2

šampiňóny nakrájam a sprudka opečiem na troške oleja

3

nakrájanú cibuľu opečiem na oleji
pridám pretlak a nechám skaramelizovať
pridám papriku a premiešam

4

pridám tofu a šampiňóny
trošku posmažím a zalejem vývarom
chvíľu dusím, aby sa to skamarátilo veď všetko je už vlastne uvarené

5

pridám hrášok a cesnak
dosolím a dokorením

6

podával som s ryžou
posypané syrom a s kyslou uhorkou

7

tak už len dobrú chuť prajem ...