Nastavenia tlače:

Pizza Neapolitan

Príprava2 hodVarenie4 minútCelkovo2 hod 4 minút

čo dodať ? :)

na poolish
 200 g múka 00 (talianska na pizzu)
 200 g voda
 5 g cukor trstinový
 5 g droždie sušené
na cesto
 300 g múka 00 na pizzu
 200 g múka chlebová
 300 g voda
 20 g soľ
na obloženie
 1 ks paradajky celé v konzerve
 1 zväzok bazalka čerstvá
 200 g syr
 1 PL olivový olej extra virgin
1

najprv som si pripravil poolish a nechal 1 hodinku pri izbovej teplote potom ho dám do chladničky na 16 - 24 hodín

2

po 16 hodinách poolish zmiešam s múkou a vodou

3

vypracujem cesto, je riedke, ale dá sa to. Potriem olivovým olejom a nechám hodinku prikryté kysnúť

4

po hodinke som ho rozdelil na 4 časti, dobre utiahol a nechal zase hodinku kysnúť

5

sploštím ho trošku a položím z oboch strán do múky.
Vytvarujem rukami pizzu od stredu k okraju.

6

paradajky z konzervy dobre popučím rukou, pridám trošku olivového oleja a soľ
roztriem na cesto, pridám pár lístkov bazalky, syr a olivový olej

7

rúru vyhrejem na max. u mňa 275°C s kameňom, program pizza - ventilátor s horúcim vzduchom a spodný ohrev
a pizzu pečiem kým sa okraje trošku nepripečú u mňa cca 4-5 min.

8

po vybratí pridám ešte bazalku a olivový olej
mala krásne chrumkavý okraj, stálo to za to

9

išiel som podľa tohto receptu...
HOMECOOKED.cz

10

ale čerpal som aj tu...