Pizza

kúpil som si nový kameň tak som ho hneď vyskúšal 🙂

Príprava50 minútVarenie12 minútCelkovo1 h 2 minútAutorPeterKategória,

Ingredience

 200 ml paradajkové pyré
 150 g šampiňóny
 150 g kukurica
 100 g olivy
 100 g parmezán alebo tvrdý syr
 210 g múka hladká chlebová
 210 g múka hladká špaldová
 80 g múka polohrubá
 1 KL droždie sušené
 350 ml voda podľa potreby
 3 ks cesnak
 1 štipka soľ, čierne korenie, bazalka, oregano

Postup

1

všetky múky fuknem do robota, pridám droždie a postupne prilievam vodu asi 350 ml vlažnej vody a cca 1 PL olivového oleja, aby mi vzniklo pekné vláčne cesto na toto množstvo pridám asi 1 KL soli, robot nechám pracovať asi 10-15 minút, cesto by sa malo pekne odliepať od stien

2

cesto nechám vykysnúť cca 40 min, vyberiem a rozdelím na polovicu budú dve, cesto vypracujem do kruhu podľa kameňa, dám ho na papier na pečenie

3

teraz je ten správny čas vložiť do rúry kameň a zapnúť na 270°C teda koľko vám dovolí vaša rúra, spodný ohrev a ventilátor, paradajkové pyré ochutím pretlačeným cesnakom
ČK, soľou, bazalkou, oreganom a zmesou potriem pizzu, poukladám ingrediencie ktoré mám a na čo mám chuť, to isté na druhú pizzu prípadne si zmeňte ingrediencie

4

keď na mňa rúra žmurkne, že je pripravená presuniem ju s papierom na kameň a sledujem, netrvá to dlho u mňa tak 7-8 min, kým sa okraje zapečú do chrumkava

Ingrediencie

 200 ml paradajkové pyré
 150 g šampiňóny
 150 g kukurica
 100 g olivy
 100 g parmezán alebo tvrdý syr
 210 g múka hladká chlebová
 210 g múka hladká špaldová
 80 g múka polohrubá
 1 KL droždie sušené
 350 ml voda podľa potreby
 3 ks cesnak
 1 štipka soľ, čierne korenie, bazalka, oregano

Postup

1

všetky múky fuknem do robota, pridám droždie a postupne prilievam vodu asi 350 ml vlažnej vody a cca 1 PL olivového oleja, aby mi vzniklo pekné vláčne cesto na toto množstvo pridám asi 1 KL soli, robot nechám pracovať asi 10-15 minút, cesto by sa malo pekne odliepať od stien

2

cesto nechám vykysnúť cca 40 min, vyberiem a rozdelím na polovicu budú dve, cesto vypracujem do kruhu podľa kameňa, dám ho na papier na pečenie

3

teraz je ten správny čas vložiť do rúry kameň a zapnúť na 270°C teda koľko vám dovolí vaša rúra, spodný ohrev a ventilátor, paradajkové pyré ochutím pretlačeným cesnakom
ČK, soľou, bazalkou, oreganom a zmesou potriem pizzu, poukladám ingrediencie ktoré mám a na čo mám chuť, to isté na druhú pizzu prípadne si zmeňte ingrediencie

4

keď na mňa rúra žmurkne, že je pripravená presuniem ju s papierom na kameň a sledujem, netrvá to dlho u mňa tak 7-8 min, kým sa okraje zapečú do chrumkava

Pizza

Páčil sa ti môj príspevok? Zdieľaj ho s priateľmi a nezabudni pridať komentár!

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Tento web používa cookies aby zlepšil váš zážitok na našej stránke.