Nastavenia tlače:

Plnené zemiakové guľky

Príprava15 minútVarenie30 minútCelkovo45 minút

„trošku pracnejšie jedlo, ktoré sa dá obmieňať…“

 3 ks zemiaky
 150 g múka polohrubá (podľa potreby)
 1 ks tofu údené, šampiňóny
 500 g kyslá kapusta
 1 ks cibuľa
 1 štipka červená ml. paprika, čierne ml. korenie, chilli
 2 PL rastlinný olej
1

zemiaky uvarím v šupke, nechám vychladnúť, prelisujem alebo najemno nastrúham, postupne pridávam múku, aby som mal cesto s ktorím sa bude dobre pracovať a trošku soli. Nemieste dlho, lebo bude mäknúť.

2

tofu nakrájam na malé kocky, alebo nahrubo nastrúham. Na troške oleja ho osmažím do zlatista. Po vypnutí pridám červenú papriku a chilli. Namiesto tofu môžete nakrájať napr. šampiňóny.

3

cesto rozvaľkám asi na 4 mm hrúbku a vykrajujem pohárom kolieska. Na každé pridám trošku plnky a zabalím asi do veľkosti golfovej loptičky. Varia sa vo vriacej vode, keď vyplávajú na povrch ešte 2 minútky. Podávam s kyslou kapustou a posypané opraženou cibuľkou.

Nutričné hodnoty

Veľkosť Porcie 4

Porcie 4