Nastavenia tlače:

Plnený baklažán

Príprava20 minútVarenie30 minútCelkovo50 minút

sú lacné tak to stojí za vyskúšanie

 1 ks baklažán
 ½ ks tofu
 ½ ks červená paprika
 50 g šampiňóny
 50 g paradajky
 ½ ks cibuľa
 1 ½ ks cesnak
 ½ KL paprika mletá
 1 KL droždie lahôdkové
 ¼ KL chilli alebo 1 ks chilli paprička
 35 g syr tvrdý
 50 ml smotana sójová (nemusí byť)
 ½ štipka HOT+SPICY, soľ, čierne korenie,
1

baklažány nasolím cca 10 minút a poutieram

2

opečieme na panvici - tento krok sa dá preskočiť

3

poukladám do zapekacej misky a v rúre upečieme skoro do mäkka, baklažány vydlabem a vnútro pridám k zmesi

4

tofu, cibuľu, cesnak si rozmixujem, ale dá sa aj nakrájať na jemno a tofu popučiť vidličkou, vnútro z baklažánov poprekrajujem a popučím, nakrájanú červenú papriku, chilli papričku, dochutíme soľou, čiernym korením, mletou paprikou a droždím. Do zmesi môžme pridať aj iné ingrediencie napr. nakrájané šampiňóny, paradajky...

5

baklažány naplním zmesou, nakoniec pokvapkám olivovým olejom a dám zapiecť cca 30 minút na 180°C do zlatista, pred dopečením môžeš posypať nestrúhaným syrom

6

a tu je plnený šampiňónmi, paprikou, krájaným tofu, jarnou cibuľkou

7

zapečený a tesne pred dopečením posypaný syrom

8

podávam s bagetou, opekanými zemiakmi, čerstvou zeleninou alebo čo je po ruke
dobrú chuť ...

Nutričné hodnoty

2 porcie

Veľkosť porcie

Tento web používa cookies aby zlepšil váš zážitok na našej stránke.