Nastavenia tlače:

Risotto so špenátom

Príprava10 minútVarenie35 minútCelkovo45 minút

Risotto na tisíc spôsobov a tu je jeden z nich...

 1 hrnček ryža napr. arborio, carnaroli alebo iná na risotto
 450 ml zeleninový vývar
 1 ks cibuľa menšia
 125 g čerstvý listový špenát (dá sa aj z marazeného, ale listového)
 2 ks cesnak
 150 ml dobré suché biele víno
 3 PL olej olivový
 1 štipka soľ, čierne korenie
1

použite dobré suché víno
ryžu pripravím presne ako tu: Risotto hubové

2

keď je ryža už skoro mäkká je čas na špenát a prilievam a miešam pridám ešte jeden strúčik cesnaku kto nechce nemusí, dochutím soľou, ČK a ja ešte miešam až kým nie je ryža mäkká teda al dente

3

malo by mať jemne krémovú konzistenciu, ale spravte si ho presne tak ako ho máte radi, no a už len posypať parmezánom
a dobrú chuť prajem :)

Nutričné hodnoty

Porcie 4