Segedínsky guláš

áno dá sa aj vo verzii vegan a možno bude aj lepšie chutiť

Príprava15 minútVarenie30 minútCelkovo45 minútAutorPeterKategória

Ingredience

 750 g kapusta kyslá
 1 ks cibuľa
 100 g sójové kocky alebo rezance
 250 ml smotana sójová
 2 ks bobkový list
 3 PL olej
 1 štipka soľ, čierne korenie
 1 KL škrob zemiakový
 1 KL paprika mletá
 ½ KL chilli

Postup

1

na oleji osmahnem cibuľu, pridám nakrájanú kapustu, 2 KL mletej papriky, podlejem troškou vody a udusím do mäkka, pridám sójovú smotanu a ak je to potrebné, zahustím zemiakovým škrobom (zamiešam v studenej vode 1 dcl cca 1 KL), postupne prilievam

2

sójové kocky pripravím ako tu: Sójové mäso

3

sójové mäso pridám na kapustu nie do nej aby nenasiaklo
podávať môžete s knedľou: Knedľa žemľová
alebo si ju kúpte dostať ich už aj bez vajec a mlieka
a už len dobrú chuť 🙂

Ingrediencie

 750 g kapusta kyslá
 1 ks cibuľa
 100 g sójové kocky alebo rezance
 250 ml smotana sójová
 2 ks bobkový list
 3 PL olej
 1 štipka soľ, čierne korenie
 1 KL škrob zemiakový
 1 KL paprika mletá
 ½ KL chilli

Postup

1

na oleji osmahnem cibuľu, pridám nakrájanú kapustu, 2 KL mletej papriky, podlejem troškou vody a udusím do mäkka, pridám sójovú smotanu a ak je to potrebné, zahustím zemiakovým škrobom (zamiešam v studenej vode 1 dcl cca 1 KL), postupne prilievam

2

sójové kocky pripravím ako tu: Sójové mäso

3

sójové mäso pridám na kapustu nie do nej aby nenasiaklo
podávať môžete s knedľou: Knedľa žemľová
alebo si ju kúpte dostať ich už aj bez vajec a mlieka
a už len dobrú chuť 🙂

Segedínsky guláš

Páčil sa ti môj príspevok? Zdieľaj ho s priateľmi a nezabudni pridať komentár!

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Tento web používa cookies aby zlepšil váš zážitok na našej stránke.