Nastavenia tlače:

Zeleninový vývar – pomalé varenie

Príprava15 minútVarenie10 hodCelkovo10 hod 15 minút

takmer bez práce ...

 2 ks cibuľa kľudne aj v šupke
 2 ks mrkva
 2 ks petržlen
 1 plátok zeleru
 1 stopka zeler stonkový
 3 ks cesnak
 ½ ks kaleráb
 1 ks paradajka
 1 zv. petržlenová vňať
 2 ks kelové listy
 2 cm zázvor čerstvý
 1 ks cibuľka jarná
 10 ks korenie celé čierne
 1 PL olej
 10 cm pór
1

zeleninu umyjem a nakrájam na menšie časti

2

pridám bylinky

3

zalejem studenou vodou tak aby bola zelenina prikrytá

4

nastavím pomalé varenie (rozsah teploty pri pomalom varení je od 88°C - 98°C
spolu som varil cca 10 hodín, najprv 5 na nízkej teplote, potom 2 na strednej a nakoniec ešte 3 hodiny na 98°C

5

takto vyzeral, ale fakt neviem po koľkých hodinách som to fotil

6

no a tu je finále