Čalamáda

tento rok som sa rozhodol zavárať 🙂
a tu je výsledok

AutorPeterKategória

Ingredience

 1 kg uhorky asi lebo nevážil som ich
 3 ks červená cibuľa
 1 ks mrkva
 1 ks paprika červená
 1/4 kapusty
 3 ks chilli paprička alebo koľko chceš
Nálev
 ½ l vody
 125 ml ocot
 90 g cukor trstinový
 40 g soľ
 1 štipka celé čierne korenie, nové korenie

Postup

1

mrkvu som nastrúhal na strúhadle na tenučké kolieska

2

uhorky som ale krájal ručne aby neboli až také tenké cca 3mm, kapustu nastrúhal na jemno, cibuľu na polmesiačiky

3

feferónky na jemnov

4

všetko šup do veľkej misky, zaliť nálevom a nechať postáť aby zelenina pustila šťavu a zmäkla

5

naplním do fliaš tak aby na vrchu bol aspoň 1cm šťavy a jemne uzavrel viečkami

6

dinstoval som cca 15-25min asi na 85°C
na spodok hrnca som dal utierku

7

potom som dotiahol viečka a vyskúšal či dobre tesnia

8

všetko bolo OK, teda prikryjem a nechám vychladnúť
no viem veľa jej nie je ale o to vzácnejšia bude

 

Ingrediencie

 1 kg uhorky asi lebo nevážil som ich
 3 ks červená cibuľa
 1 ks mrkva
 1 ks paprika červená
 1/4 kapusty
 3 ks chilli paprička alebo koľko chceš
Nálev
 ½ l vody
 125 ml ocot
 90 g cukor trstinový
 40 g soľ
 1 štipka celé čierne korenie, nové korenie
Čalamáda

Páčil sa ti môj príspevok? Zdieľaj ho s priateľmi a nezabudni pridať komentár!

Táto stránka používa Akismet na obmedzenie spamu. Zistite, ako sa spracovávajú údaje o vašich komentároch.

Tento web používa cookies aby zlepšil váš zážitok na našej stránke.