Nastavenia tlače:

Falafel

Príprava20 minútVarenie20 minútCelkovo40 minút

mám ho rád

 450 g cícer sušený (nikdy nie z konzervy !!!), lebo falafel v oleji budete hľadať márne
 2 ks cibuľa
 4 ks cesnak
 1 PL múka hladká
 1 petržlenová vňať viazanička
 1 KL rímska rasca
 1 KL koriander
 1 štipka soľ
 500 ml olej na vyprážanie
1

v mažiari si pripravím koriander, rímsku rascu a hrubozrnnú soľ, nemusí to byť úplne na jemno

2

cibuľu, cesnak, petržlenovú vňať nakrájam nahrubo a mixnem spolu s cícerom, ktorý sa cez noc močil vo vode, do poslednej várky pridám aj naše koreniny

3

nemalo by to byť úplne na jemno, taká hrubšia štruktúra aj keď to vyzerá, že pri smažení sa to rozpadne, nie je to tak ak nedáte cícer z konzervy

4

rukami si vytvarujem guličky

5

usmažím do hneda v rozpálenom oleji (cca 4 min.) ja som použil repkový

6

hotový falafel poukladám na papierové utierky no a máme hotovo

7

falafel podávam s hummusom Hummus, pita chlebom Pita chlieb a zeleninou
tak už len dobrú chuť :)

Nutričné hodnoty

Porcie 4