Hummus

PeterAutorPeter
Kategória
Príprava15 minút
Varenie15 minút
Celkovo30 minút
NáročnosťJednoduchá
QR Code

Ingrediencie

 2 PL tahini pasta
 ½ ks citrón
 1 ks cícer konzerva
 1 ks cesnak
 1 štipka soľ
 voda
 1 štipka paprika mletá
 1 PL olej olivový
Na tahini pastu:
 100 g sezamové semiačka
 2 PL olej slnečnicový

Postup

1

tahini pastu, cícer, cesnak, soľ a citrónovú šťavu (asi 1/2 citrónu) si rozmixujem úplne do hladka, ak je to husté riedim vodou, pri podávaní polejem olivovým olejom a posypem mletou červenou paprikou

2

podávam s pita chlebom a falafelom

Tahini pasta:
3

Ak ju neviete kúpiť tak si ju pripravte: 100 g sezamové semienka, slnečnicový olej

4

sezamové semienka si na sucho popražím na panvičke, malo by to byť tak svetlúčko hnedé

5

a rozmixujem spolu s olejom úplne do hladka, konzistencia by mala byť hustejšia, ale tečúca, naraz si jej pripravím väčšie množstvo, lebo v chladničke postojí dosť dlho

Ingrediencie

 2 PL tahini pasta
 ½ ks citrón
 1 ks cícer konzerva
 1 ks cesnak
 1 štipka soľ
 voda
 1 štipka paprika mletá
 1 PL olej olivový
Na tahini pastu:
 100 g sezamové semiačka
 2 PL olej slnečnicový

Postup

1

tahini pastu, cícer, cesnak, soľ a citrónovú šťavu (asi 1/2 citrónu) si rozmixujem úplne do hladka, ak je to husté riedim vodou, pri podávaní polejem olivovým olejom a posypem mletou červenou paprikou

2

podávam s pita chlebom a falafelom

Tahini pasta:
3

Ak ju neviete kúpiť tak si ju pripravte: 100 g sezamové semienka, slnečnicový olej

4

sezamové semienka si na sucho popražím na panvičke, malo by to byť tak svetlúčko hnedé

5

a rozmixujem spolu s olejom úplne do hladka, konzistencia by mala byť hustejšia, ale tečúca, naraz si jej pripravím väčšie množstvo, lebo v chladničke postojí dosť dlho

Hummus

Páčil sa ti môj recept? Zdieľaj ho s priateľmi a nezabudni pridať komentár!

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Tento web používa cookies aby zlepšil váš zážitok na našej stránke.