naozaj trovýborná hustá krémová polievka ...
Ingredience
Postup
zemiaky nakrájam na menšie kocky, posolím, pridám rascu a dám variť spolu s bobkovým listom
keď sú zemiaky skoro hotové cca 10-15 minút pridám fazuľu
samozrejme môžeš pridať aj suchú namočenú fazuľu ale myslím, že je to zbytočné
po dovarení pridám smotanu, čierne ml. korenie a ja v tejto chvíli pridám aj štipku čilli srirachi alebo niečo chilli-idné čo to trošku nakopne samozrejme prelisované strúčky cesnaku a po prevretí bobkový list vyberiem a trošku mixnem ponorným mixérom nie úplne, len aby to trošku zhustlo
na záver pridám majoránku a celkovo dochutím
bagetku alebo čokoľvek čo máš nakrájaj na kocky a upeč na panvičke alebo v rúre do zlatista
frcni na ne trošku olivového oleja
pri podávaní ešte pokvapkám olivovím olejom, pridám krutónky alebo podávam s čerstvím pečivom
kto má rád trošku kyslejšie pár kvapiek citrónu alebo octu budú fajn
a už len dobrú chuť 🙂
Ingrediencie
Postup
zemiaky nakrájam na menšie kocky, posolím, pridám rascu a dám variť spolu s bobkovým listom
keď sú zemiaky skoro hotové cca 10-15 minút pridám fazuľu
samozrejme môžeš pridať aj suchú namočenú fazuľu ale myslím, že je to zbytočné
po dovarení pridám smotanu, čierne ml. korenie a ja v tejto chvíli pridám aj štipku čilli srirachi alebo niečo chilli-idné čo to trošku nakopne samozrejme prelisované strúčky cesnaku a po prevretí bobkový list vyberiem a trošku mixnem ponorným mixérom nie úplne, len aby to trošku zhustlo
na záver pridám majoránku a celkovo dochutím
bagetku alebo čokoľvek čo máš nakrájaj na kocky a upeč na panvičke alebo v rúre do zlatista
frcni na ne trošku olivového oleja
pri podávaní ešte pokvapkám olivovím olejom, pridám krutónky alebo podávam s čerstvím pečivom
kto má rád trošku kyslejšie pár kvapiek citrónu alebo octu budú fajn
a už len dobrú chuť 🙂