Fazuľová krémová na kyslo

naozaj trovýborná hustá krémová polievka ...

Príprava15 minútVarenie25 minútCelkovo40 minútAutorPeterKategória

Ingredience

 2-3 ks stredné zemiaky
 1-2 ks fazuľa biela maslová
 250 ml smotana sladká vo vegan verzii samozrejme vegan smotana
 3 ks cesnak
 2 ks bobkový list
 1,50 l zeleninový vývar (nemusí byť)
 1 štipka soľ, čierne ml. korenie, drvená rasca, majoránka a chilli v akejkoľvek forme (nemusí byť)
 2-3 bagetky alebo biele pečivo na krutónky
 1 štipka olivový olej na krutónky

Postup

1

zemiaky nakrájam na menšie kocky, posolím, pridám rascu a dám variť spolu s bobkovým listom

2

keď sú zemiaky skoro hotové cca 10-15 minút pridám fazuľu
samozrejme môžeš pridať aj suchú namočenú fazuľu ale myslím, že je to zbytočné

3

po dovarení pridám smotanu, čierne ml. korenie a ja v tejto chvíli pridám aj štipku čilli srirachi alebo niečo chilli-idné čo to trošku nakopne samozrejme prelisované strúčky cesnaku a po prevretí bobkový list vyberiem a trošku mixnem ponorným mixérom nie úplne, len aby to trošku zhustlo
na záver pridám majoránku a celkovo dochutím

4

bagetku alebo čokoľvek čo máš nakrájaj na kocky a upeč na panvičke alebo v rúre do zlatista
frcni na ne trošku olivového oleja

5

pri podávaní ešte pokvapkám olivovím olejom, pridám krutónky alebo podávam s čerstvím pečivom
kto má rád trošku kyslejšie pár kvapiek citrónu alebo octu budú fajn

6

a už len dobrú chuť 🙂

 

Ingrediencie

 2-3 ks stredné zemiaky
 1-2 ks fazuľa biela maslová
 250 ml smotana sladká vo vegan verzii samozrejme vegan smotana
 3 ks cesnak
 2 ks bobkový list
 1,50 l zeleninový vývar (nemusí byť)
 1 štipka soľ, čierne ml. korenie, drvená rasca, majoránka a chilli v akejkoľvek forme (nemusí byť)
 2-3 bagetky alebo biele pečivo na krutónky
 1 štipka olivový olej na krutónky

Postup

1

zemiaky nakrájam na menšie kocky, posolím, pridám rascu a dám variť spolu s bobkovým listom

2

keď sú zemiaky skoro hotové cca 10-15 minút pridám fazuľu
samozrejme môžeš pridať aj suchú namočenú fazuľu ale myslím, že je to zbytočné

3

po dovarení pridám smotanu, čierne ml. korenie a ja v tejto chvíli pridám aj štipku čilli srirachi alebo niečo chilli-idné čo to trošku nakopne samozrejme prelisované strúčky cesnaku a po prevretí bobkový list vyberiem a trošku mixnem ponorným mixérom nie úplne, len aby to trošku zhustlo
na záver pridám majoránku a celkovo dochutím

4

bagetku alebo čokoľvek čo máš nakrájaj na kocky a upeč na panvičke alebo v rúre do zlatista
frcni na ne trošku olivového oleja

5

pri podávaní ešte pokvapkám olivovím olejom, pridám krutónky alebo podávam s čerstvím pečivom
kto má rád trošku kyslejšie pár kvapiek citrónu alebo octu budú fajn

6

a už len dobrú chuť 🙂

Fazuľová krémová na kyslo

Páčil sa ti môj príspevok? Zdieľaj ho s priateľmi a nezabudni pridať komentár!

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Tento web používa cookies aby zlepšil váš zážitok na našej stránke.