chrumkavá a voňavá focaccia...
Ingredience
Postup
z múky, vody a olivového oleja vypracujem vláčne cesto, vodu prilievame postupne podľa potreby, pomúčim a nechám dobre vykysnúť, ja ho dávam do teplej rúry (cca 40°C) na 40 minút, po vykysnutí ho ešte prepracujem a dám na plech
na plechu rozotriem olivový olej a vlažnú vodu a porozťahujem cesto na plech, zase ho dám na 20 minút do rúry vykysnúť
po vykysnutí urobím prstami jamky ja ich tam ešte nemám 🙂
na vrch poukladám ingrediencie, na ktoré mám chuť a ešte polejem olivovým olejom, postriekam pomocou rozprašovača vlažnou vodou a šup do vyhriatej rúry na cca 190°C, pečiem do zlatista zhruba 20 minút, záleží od hrúbky cesta - povrch by mal byť zapečený do chrumkava
obloha 1 - olivy, sušené paradajky, tymián, rozmarín, chilli, hrubozrnná soľ
obloha 2 - cibuľa, cesnak, olivy, sušené paradajky, hrubozrnná soľ, tymián, rozmarín (cibuľu s cesnakom si opečiem najprv na panvičke na olivovom oleji)
obloha 3 - skombinujte si ingrediencie, na ktoré máte chuť
a už len dobrú chuť... 🙂
Ingrediencie
Postup
z múky, vody a olivového oleja vypracujem vláčne cesto, vodu prilievame postupne podľa potreby, pomúčim a nechám dobre vykysnúť, ja ho dávam do teplej rúry (cca 40°C) na 40 minút, po vykysnutí ho ešte prepracujem a dám na plech
na plechu rozotriem olivový olej a vlažnú vodu a porozťahujem cesto na plech, zase ho dám na 20 minút do rúry vykysnúť
po vykysnutí urobím prstami jamky ja ich tam ešte nemám 🙂
na vrch poukladám ingrediencie, na ktoré mám chuť a ešte polejem olivovým olejom, postriekam pomocou rozprašovača vlažnou vodou a šup do vyhriatej rúry na cca 190°C, pečiem do zlatista zhruba 20 minút, záleží od hrúbky cesta - povrch by mal byť zapečený do chrumkava
obloha 1 - olivy, sušené paradajky, tymián, rozmarín, chilli, hrubozrnná soľ
obloha 2 - cibuľa, cesnak, olivy, sušené paradajky, hrubozrnná soľ, tymián, rozmarín (cibuľu s cesnakom si opečiem najprv na panvičke na olivovom oleji)
obloha 3 - skombinujte si ingrediencie, na ktoré máte chuť
a už len dobrú chuť... 🙂