alebo ak chcete noky...
Ingredience
Postup
zemiaky si uvarím v šupke
keď vychladnú tak ich pretlačím ak nemáte pretláčatko tak nastrúhajte, pridám hladkú múku a soľ, vypracujem cesto nie veľmi tuhé tak akurát, dlho to nerobte lebo cesto začne rednúť a netreba dávať ani veľmi veľa múky - proste tak akurát, je to vlastne cesto ako na naše pirohy
kus cesta odtrhnem a ušúľam hada, nakrájam na cca 1 - 1,5 cm kúsky na pomúčenej doske
môžte ich potom trošku stlačiť vidličkou budú lepšie držať omáčku, ale u mňa je to aj tak jedno, tieto budú v omáčke plávať 🙂
na olivovom oleji chvíľku posmažím 2 strúčiky cesnaku, pridám špenát a podlejem troškou vody, trvá to chvíľku a prilejem smotanu, dochutím ČK, horčicou, feferónku (ale nemusí byť) a soľou, samozrejme zvyknem pridať ešte strúčik cesnaku 🙂 ale to podľa chuti
naše ňoky šupnem do osolenej vriacej vody, ale radšej nie všetky, ale postupne, ak vyplávajú povarím ešte minútku a vyberiem, niekto ich ešte uvarené posmaží na oleji do zlatista, nebudú také slizké, ale mne to nevadí aj tak skončia v omáčke
šupneme ich na tanier a bohato prelejem omáčkou
a už len dobrú chuť 🙂
Ingrediencie
Postup
zemiaky si uvarím v šupke
keď vychladnú tak ich pretlačím ak nemáte pretláčatko tak nastrúhajte, pridám hladkú múku a soľ, vypracujem cesto nie veľmi tuhé tak akurát, dlho to nerobte lebo cesto začne rednúť a netreba dávať ani veľmi veľa múky - proste tak akurát, je to vlastne cesto ako na naše pirohy
kus cesta odtrhnem a ušúľam hada, nakrájam na cca 1 - 1,5 cm kúsky na pomúčenej doske
môžte ich potom trošku stlačiť vidličkou budú lepšie držať omáčku, ale u mňa je to aj tak jedno, tieto budú v omáčke plávať 🙂
na olivovom oleji chvíľku posmažím 2 strúčiky cesnaku, pridám špenát a podlejem troškou vody, trvá to chvíľku a prilejem smotanu, dochutím ČK, horčicou, feferónku (ale nemusí byť) a soľou, samozrejme zvyknem pridať ešte strúčik cesnaku 🙂 ale to podľa chuti
naše ňoky šupnem do osolenej vriacej vody, ale radšej nie všetky, ale postupne, ak vyplávajú povarím ešte minútku a vyberiem, niekto ich ešte uvarené posmaží na oleji do zlatista, nebudú také slizké, ale mne to nevadí aj tak skončia v omáčke
šupneme ich na tanier a bohato prelejem omáčkou
a už len dobrú chuť 🙂