Harira marocká polievka

tradičná hustá strukovinová polievka s cestovinou zo severnej Afriky

Príprava10 minútVarenie30 minútCelkovo40 minútAutorPeterKategória

Ingredience

 100 g cícer
 100 g šošovica
 100 g fazuľa (biela, strakatá, hnedá) akú máš takú dáš
 1 ks cibuľa
 1 zv. petržlenová vňať, ak máš a chceš tak aj koriander
 3 ks paradajky alebo paradajkové pyré, prípadne konzervované paradajky
 1 KL paprika mletá
 ½ KL škorica, kurkuma, rímska rasca, zázvor
 1 štipka čierne mleté korenie, soľ
 100 ml olej rastlinný
 3 ks cesnak
 1 hrsť špagety alebo rezance
 1 ks limeta alebo citrón

Postup

1

ja som použil fazuľový mix v konzerve, šošovicu a fazuľu v paradajkovo náleve chilli
samozrejme môžeš použiť aj sušenú fazuľu a cícer, ktoré je predtým dobre namočiť

2

osmahnem cibuľu s cesnakom na oleji
pridám koreniny a šošovicu
chvíľku miešam nech sa skamarátia
zalejem vodou a pridám pasírované paradajky (paradajky), nakrájanú petržlenovú vňať a fazule
pred koncom nalámem do polievky špagety
v originál recepte ju zahusťujú múkou rozmiešanou v troške vody, ale dá sa zahustiť aj zemiakovým prípadne kukuričným škrobom no ja som ju už nezahusťoval

3

povarím ešte cca 10 minút, dochutím a pri podávaní pridám čerstvú limetovú šťavu

4

tak dobrú chuť prajem...

 

Ingrediencie

 100 g cícer
 100 g šošovica
 100 g fazuľa (biela, strakatá, hnedá) akú máš takú dáš
 1 ks cibuľa
 1 zv. petržlenová vňať, ak máš a chceš tak aj koriander
 3 ks paradajky alebo paradajkové pyré, prípadne konzervované paradajky
 1 KL paprika mletá
 ½ KL škorica, kurkuma, rímska rasca, zázvor
 1 štipka čierne mleté korenie, soľ
 100 ml olej rastlinný
 3 ks cesnak
 1 hrsť špagety alebo rezance
 1 ks limeta alebo citrón

Postup

1

ja som použil fazuľový mix v konzerve, šošovicu a fazuľu v paradajkovo náleve chilli
samozrejme môžeš použiť aj sušenú fazuľu a cícer, ktoré je predtým dobre namočiť

2

osmahnem cibuľu s cesnakom na oleji
pridám koreniny a šošovicu
chvíľku miešam nech sa skamarátia
zalejem vodou a pridám pasírované paradajky (paradajky), nakrájanú petržlenovú vňať a fazule
pred koncom nalámem do polievky špagety
v originál recepte ju zahusťujú múkou rozmiešanou v troške vody, ale dá sa zahustiť aj zemiakovým prípadne kukuričným škrobom no ja som ju už nezahusťoval

3

povarím ešte cca 10 minút, dochutím a pri podávaní pridám čerstvú limetovú šťavu

4

tak dobrú chuť prajem...

Harira marocká polievka

Páčil sa ti môj príspevok? Zdieľaj ho s priateľmi a nezabudni pridať komentár!

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Tento web používa cookies aby zlepšil váš zážitok na našej stránke.