veľmi obľúbená v severnej Afrike, snažil som sa ju kúpiť, ale prečo si nespraviť vlastnú? Je to naozaj jednoduché a zvládne to každý 🙂
Ingredience

Postup
papriku si opečiem do čierna na plyne alebo v rúre pod grilom
lepšie je ale použiť kápiu nie ako na obrázku lebo obsahuje menej vody

papriku vložím do mikroténové sáčku aby sa sparila a ľahšie sa lúpala

koriander, rímsku rascu a sušenú chilli osmažím nasucho v panvičke a rozdrtím s troškou soli v mažiary
papriky olúpem, nakrájam na menšie kúsky

pridám k nim nakrájané chilli papričky a cesnak, citrónovú šťavu a trošku olivového oleja

všetko mixnem ponorným mixérom

najlepšie mi to chutí s opečenou bagetkou alebo ciabattou, trošku masielka
ale to už nechám na teba...

a už len dobrú chuť....
