alebo huby po burgundsky...
Ingredience
Postup
je dobré použiť šalotku a dobré suché víno
mrkvu, cibuľu, pór nakrájam
na olivovom oleji osmahnem mrkvu cca 3 min., pridám cibuľu, pór, cesnak cca 3 min., pridám paradajkový pretlak aby pekne skaramelizoval a zalejem červeným vínom
cca 3 min., kým sa odparí alkohol, pridám zeleninový vývar, čierne korenie, bobkový list, soľ, tymián
nechám podusiť v tlakovom hrnci cca 20 minút, alebo 50 minút v normálnom
zatiaľ opečiem na olivovom oleji šalotku
šampiňóny
hlivu natrhám a opečiem na olivovom oleji aby sa odparila voda a bola trošku do chrumkava, dochutím údenou paprikou a soľou
šampiňóny a šalotku pridám k základu a dusím ešte na miernom plameni cca 15 min., ak treba zahustím kukuričným škrobom rozmiešaným v cca 100 ml studenej vody, nechám prevrieť a ešte dochutím. Pred servírovaním posypem petržlenovou vňaťou a hlivou
podávam so zemiakovou kašou alebo širokými rezancami
Ingrediencie
Postup
je dobré použiť šalotku a dobré suché víno
mrkvu, cibuľu, pór nakrájam
na olivovom oleji osmahnem mrkvu cca 3 min., pridám cibuľu, pór, cesnak cca 3 min., pridám paradajkový pretlak aby pekne skaramelizoval a zalejem červeným vínom
cca 3 min., kým sa odparí alkohol, pridám zeleninový vývar, čierne korenie, bobkový list, soľ, tymián
nechám podusiť v tlakovom hrnci cca 20 minút, alebo 50 minút v normálnom
zatiaľ opečiem na olivovom oleji šalotku
šampiňóny
hlivu natrhám a opečiem na olivovom oleji aby sa odparila voda a bola trošku do chrumkava, dochutím údenou paprikou a soľou
šampiňóny a šalotku pridám k základu a dusím ešte na miernom plameni cca 15 min., ak treba zahustím kukuričným škrobom rozmiešaným v cca 100 ml studenej vody, nechám prevrieť a ešte dochutím. Pred servírovaním posypem petržlenovou vňaťou a hlivou
podávam so zemiakovou kašou alebo širokými rezancami