Hubový Bourguignom

alebo huby po burgundsky...

Príprava15 minútVarenie1 hCelkovo1 h 15 minútAutorPeterKategória

Ingredience

 500 g šampiňóny
 10 ks šalotka
 1 ks cibuľa
 1 ks pór
 2 ks mrkva
 3 ks cesnak
 300 ml suché červené víno (najlepšie Burgundské)
 300 ml zeleninový vývar
 1,50 PL paradajkový pretlak
 300 g hliva ustricová
 8 PL olivový olej
 1 štipka tymiám, bobkový list, ptržlenová vňať, údená paprika, soľ, čierne korenie
 2 KL kukuričný škrob na zahustenie

Postup

1

je dobré použiť šalotku a dobré suché víno

2

mrkvu, cibuľu, pór nakrájam

3

na olivovom oleji osmahnem mrkvu cca 3 min., pridám cibuľu, pór, cesnak cca 3 min., pridám paradajkový pretlak aby pekne skaramelizoval a zalejem červeným vínom
cca 3 min., kým sa odparí alkohol, pridám zeleninový vývar, čierne korenie, bobkový list, soľ, tymián

4

nechám podusiť v tlakovom hrnci cca 20 minút, alebo 50 minút v normálnom

5

zatiaľ opečiem na olivovom oleji šalotku

6

šampiňóny

7

hlivu natrhám a opečiem na olivovom oleji aby sa odparila voda a bola trošku do chrumkava, dochutím údenou paprikou a soľou

8

šampiňóny a šalotku pridám k základu a dusím ešte na miernom plameni cca 15 min., ak treba zahustím kukuričným škrobom rozmiešaným v cca 100 ml studenej vody, nechám prevrieť a ešte dochutím. Pred servírovaním posypem petržlenovou vňaťou a hlivou
podávam so zemiakovou kašou alebo širokými rezancami

Ingrediencie

 500 g šampiňóny
 10 ks šalotka
 1 ks cibuľa
 1 ks pór
 2 ks mrkva
 3 ks cesnak
 300 ml suché červené víno (najlepšie Burgundské)
 300 ml zeleninový vývar
 1,50 PL paradajkový pretlak
 300 g hliva ustricová
 8 PL olivový olej
 1 štipka tymiám, bobkový list, ptržlenová vňať, údená paprika, soľ, čierne korenie
 2 KL kukuričný škrob na zahustenie

Postup

1

je dobré použiť šalotku a dobré suché víno

2

mrkvu, cibuľu, pór nakrájam

3

na olivovom oleji osmahnem mrkvu cca 3 min., pridám cibuľu, pór, cesnak cca 3 min., pridám paradajkový pretlak aby pekne skaramelizoval a zalejem červeným vínom
cca 3 min., kým sa odparí alkohol, pridám zeleninový vývar, čierne korenie, bobkový list, soľ, tymián

4

nechám podusiť v tlakovom hrnci cca 20 minút, alebo 50 minút v normálnom

5

zatiaľ opečiem na olivovom oleji šalotku

6

šampiňóny

7

hlivu natrhám a opečiem na olivovom oleji aby sa odparila voda a bola trošku do chrumkava, dochutím údenou paprikou a soľou

8

šampiňóny a šalotku pridám k základu a dusím ešte na miernom plameni cca 15 min., ak treba zahustím kukuričným škrobom rozmiešaným v cca 100 ml studenej vody, nechám prevrieť a ešte dochutím. Pred servírovaním posypem petržlenovou vňaťou a hlivou
podávam so zemiakovou kašou alebo širokými rezancami

Hubový Bourguignom

Páčil sa ti môj príspevok? Zdieľaj ho s priateľmi a nezabudni pridať komentár!

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Tento web používa cookies aby zlepšil váš zážitok na našej stránke.