Keftés alebo paradajkové placky
teraz je ich čas tak skús.
Recept z ostrova Santorini v Grécku
Ingredience
Postup
paradajky a cibuľu nakrájam na menšie kúsky
pridám natrhanú mätu a všetko popučím
postupne pridávam múku, aby vznikla kašovitá zmes asi ako na zemiakové placky
pridám soľ a korenie
lyžicou vkladám do rozpáleného oleja
a vytvarujem placku
upečiem do chrumkava
upečené poukladám na papierové utierky,
aby som ich zbavil prebytočného oleja
budú chutiť 🙂
Ingrediencie
Postup
paradajky a cibuľu nakrájam na menšie kúsky
pridám natrhanú mätu a všetko popučím
postupne pridávam múku, aby vznikla kašovitá zmes asi ako na zemiakové placky
pridám soľ a korenie
lyžicou vkladám do rozpáleného oleja
a vytvarujem placku
upečiem do chrumkava
upečené poukladám na papierové utierky,
aby som ich zbavil prebytočného oleja
budú chutiť 🙂