Keftés alebo paradajkové placky
teraz je ich čas tak skús.
Recept z ostrova Santorini v Grécku
Ingredience
1 kg paradajky
4 ks cibuľa
1 zväzok mäta
300 g múky - podľa potreby
1 ks olej na smaženie
1 štipka soľ, čierne ml. korenie

Postup
1
paradajky a cibuľu nakrájam na menšie kúsky
pridám natrhanú mätu a všetko popučím
postupne pridávam múku, aby vznikla kašovitá zmes asi ako na zemiakové placky
pridám soľ a korenie
2
lyžicou vkladám do rozpáleného oleja
a vytvarujem placku
upečiem do chrumkava
3
upečené poukladám na papierové utierky,
aby som ich zbavil prebytočného oleja
budú chutiť 🙂
a tu som čerpal inšpiráciu od 31 minúty
Ingrediencie
1 kg paradajky
4 ks cibuľa
1 zväzok mäta
300 g múky - podľa potreby
1 ks olej na smaženie
1 štipka soľ, čierne ml. korenie