tradičné kórejské Kimchi - pochúťka, ktorá zahreje nie len pri srdci 🙂
Ingredience
Postup
kapustu prekrojím na polovicu, umyjem a dobre nasolím každý list
nechám aspoň 2 hodiny
medzitým si nakrájam na rezance reďkev, mrkvu a jarnú cibuľku
cesnak, cibuľu a zázvor mixnem na pastu
k nakrájaným ingredienciám pridám chilli pastu a dobre premiešam
kapustu dobre opláchnem od soli no a mám dve možnosti
predelím ešte na polovicu a môžete potierať pastou každý list
ja som ju ale nakrájal a dobre premiešal s pastou
nechám pri izbovej teplote cca 36 hodín
pustí šťavu dobre ho postláčam aby vyšiel vzduch a skladujem v chladničke
No a čo s ním?
jednoducho ako príloha, môže sa dusiť, môžte si z neho pripraviť polievku
postupne budem pridávať recepty s kimchi
podávam posypané s opraženým sezamom
tak dobrú chuť 🙂
do vody pridám ryžovú múku (pri najhoršom sa dá použiť aj hladká múka, ale ryžová múka sa už dá kúpiť) a povarím, až kým to pekne zhustne, pridám 1 KL hnedého cukru a nechám vychladnúť
pridám sójovú omáčku light, drtené chilli a dobre premiešam
Ingrediencie
Postup
kapustu prekrojím na polovicu, umyjem a dobre nasolím každý list
nechám aspoň 2 hodiny
medzitým si nakrájam na rezance reďkev, mrkvu a jarnú cibuľku
cesnak, cibuľu a zázvor mixnem na pastu
k nakrájaným ingredienciám pridám chilli pastu a dobre premiešam
kapustu dobre opláchnem od soli no a mám dve možnosti
predelím ešte na polovicu a môžete potierať pastou každý list
ja som ju ale nakrájal a dobre premiešal s pastou
nechám pri izbovej teplote cca 36 hodín
pustí šťavu dobre ho postláčam aby vyšiel vzduch a skladujem v chladničke
No a čo s ním?
jednoducho ako príloha, môže sa dusiť, môžte si z neho pripraviť polievku
postupne budem pridávať recepty s kimchi
podávam posypané s opraženým sezamom
tak dobrú chuť 🙂
do vody pridám ryžovú múku (pri najhoršom sa dá použiť aj hladká múka, ale ryžová múka sa už dá kúpiť) a povarím, až kým to pekne zhustne, pridám 1 KL hnedého cukru a nechám vychladnúť
pridám sójovú omáčku light, drtené chilli a dobre premiešam