kúpil som si nový kameň tak som ho hneď vyskúšal 🙂
Ingredience
Postup
všetky múky fuknem do robota, pridám droždie a postupne prilievam vodu asi 350 ml vlažnej vody a cca 1 PL olivového oleja, aby mi vzniklo pekné vláčne cesto na toto množstvo pridám asi 1 KL soli, robot nechám pracovať asi 10-15 minút, cesto by sa malo pekne odliepať od stien
cesto nechám vykysnúť cca 40 min, vyberiem a rozdelím na polovicu budú dve, cesto vypracujem do kruhu podľa kameňa, dám ho na papier na pečenie
teraz je ten správny čas vložiť do rúry kameň a zapnúť na 270°C teda koľko vám dovolí vaša rúra, spodný ohrev a ventilátor, paradajkové pyré ochutím pretlačeným cesnakom
ČK, soľou, bazalkou, oreganom a zmesou potriem pizzu, poukladám ingrediencie ktoré mám a na čo mám chuť, to isté na druhú pizzu prípadne si zmeňte ingrediencie
keď na mňa rúra žmurkne, že je pripravená presuniem ju s papierom na kameň a sledujem, netrvá to dlho u mňa tak 7-8 min, kým sa okraje zapečú do chrumkava
Ingrediencie
Postup
všetky múky fuknem do robota, pridám droždie a postupne prilievam vodu asi 350 ml vlažnej vody a cca 1 PL olivového oleja, aby mi vzniklo pekné vláčne cesto na toto množstvo pridám asi 1 KL soli, robot nechám pracovať asi 10-15 minút, cesto by sa malo pekne odliepať od stien
cesto nechám vykysnúť cca 40 min, vyberiem a rozdelím na polovicu budú dve, cesto vypracujem do kruhu podľa kameňa, dám ho na papier na pečenie
teraz je ten správny čas vložiť do rúry kameň a zapnúť na 270°C teda koľko vám dovolí vaša rúra, spodný ohrev a ventilátor, paradajkové pyré ochutím pretlačeným cesnakom
ČK, soľou, bazalkou, oreganom a zmesou potriem pizzu, poukladám ingrediencie ktoré mám a na čo mám chuť, to isté na druhú pizzu prípadne si zmeňte ingrediencie
keď na mňa rúra žmurkne, že je pripravená presuniem ju s papierom na kameň a sledujem, netrvá to dlho u mňa tak 7-8 min, kým sa okraje zapečú do chrumkava