Risotto hubové

tak a máme pre zmenu s hubami

Príprava10 minútVarenie20 minútCelkovo30 minútAutorPeterKategória

Ingredience

 200 g huby (nejlepšie by boli dubáky no nemám)
 1 hrnček ryža tentokrát som použil Carnaroli
 4 PL olej olivový
 150 ml dobré biele suché víno
 1 ks cibuľa
 450 ml zeleninový vývar podľa potreby
 2 ks cesnak
 1 viazanička petržlenová vňať
 100 g parmezán

Postup

1

dobrá ryža, dobré víno a podarí sa...

2

na olivovom oleji opečiem sprudka huby, aby nepustily šťavu, cibuľku opražím na olivovom oleji do sklovita pridám asi strúčik cesnaku po chvíľke pridám ryžu a posmažím cca 3 minútky prilejem suché biele víno a nechám nech sa odparí alkohol

3

keď sa víno vstrebe postupne prilievam teplý zeleninový vývar a miešam a prilievam a miešam a ... a tak dookola až ryža nie je skoro mäkká

4

teraz je ten správny čas na huby a prilievam a miešam pridám ešte jeden strúčik cesnaku, kto nechce nemusí, dochutím soľou, ČK a ja ešte miešam až kým nie je ryža mäkká

5

keď mám ryžu hotovú pridám huby a nechám ich nech sa skamarátia pridám petržlenovú vňať
a už len dobrú chuť s dobrým bielym suchým vínkom 🙂

Ingrediencie

 200 g huby (nejlepšie by boli dubáky no nemám)
 1 hrnček ryža tentokrát som použil Carnaroli
 4 PL olej olivový
 150 ml dobré biele suché víno
 1 ks cibuľa
 450 ml zeleninový vývar podľa potreby
 2 ks cesnak
 1 viazanička petržlenová vňať
 100 g parmezán

Postup

1

dobrá ryža, dobré víno a podarí sa...

2

na olivovom oleji opečiem sprudka huby, aby nepustily šťavu, cibuľku opražím na olivovom oleji do sklovita pridám asi strúčik cesnaku po chvíľke pridám ryžu a posmažím cca 3 minútky prilejem suché biele víno a nechám nech sa odparí alkohol

3

keď sa víno vstrebe postupne prilievam teplý zeleninový vývar a miešam a prilievam a miešam a ... a tak dookola až ryža nie je skoro mäkká

4

teraz je ten správny čas na huby a prilievam a miešam pridám ešte jeden strúčik cesnaku, kto nechce nemusí, dochutím soľou, ČK a ja ešte miešam až kým nie je ryža mäkká

5

keď mám ryžu hotovú pridám huby a nechám ich nech sa skamarátia pridám petržlenovú vňať
a už len dobrú chuť s dobrým bielym suchým vínkom 🙂

Risotto hubové

Páčil sa ti môj príspevok? Zdieľaj ho s priateľmi a nezabudni pridať komentár!

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Tento web používa cookies aby zlepšil váš zážitok na našej stránke.