Tofu po sečuánsky

rýchla príprava a fajn chuť

Príprava15 minútVarenie25 minútCelkovo40 minútAutorPeterKategória

Ingredience

 360 g tofu
 4 ks cesnak
 1 ks paprika biela
 1 PL sójová omáčka
 1 KL chilli pasta
 1 KL chilli olej
 1 KL pasta z čiernej fazule
 ½ KL sečuánske korenie
 3 KL olej rastlinný
 1 KL olej sezamový
 1 štipka cukor, soľ,
 1 ks cibuľka jarná
 1 KL škrob zemiakový
 2 cm zázvor čerstvý

Postup

1

bez sečuánskeho korenia sa to pripraviť nedá 🙁

2

tofu nakrájam na kocky cca 1 cm, dám uvariť do osolenej vriacej vody cca 3 min, vyberiem a nechám odkvapkať

3

sečuánske korenie osmahnem nasucho vo woku, po vychladnutí rozdrvím v mažiari s troškou soli, na troške oleja osmažím bielu papriku nakrájanú na kocky, po 1 min cesnak a zázvor po chvíľke chilli pastu, chilli olej, pastu z čiernej fazule, pridám tofu, po chvíľke 1 šálku vody, alebo zeleninového vývaru, 1 PL sójovej omáčky a nechám 3 minútky zvoľna podusiť, aby sa tofu skamarátilo s omáčku, pridám 1 KL zemiakového škrobu rozmiešaný v troške studenej vody na zahustenie, premiešam a vypnem

4

na záver 1 KL sezamového oleja, posypem vňaťou zo zelenej cibuľky a pridám ešte sečuánske korenie
podávam s Ryža
a už len dobrú chuť 🙂

Ingrediencie

 360 g tofu
 4 ks cesnak
 1 ks paprika biela
 1 PL sójová omáčka
 1 KL chilli pasta
 1 KL chilli olej
 1 KL pasta z čiernej fazule
 ½ KL sečuánske korenie
 3 KL olej rastlinný
 1 KL olej sezamový
 1 štipka cukor, soľ,
 1 ks cibuľka jarná
 1 KL škrob zemiakový
 2 cm zázvor čerstvý

Postup

1

bez sečuánskeho korenia sa to pripraviť nedá 🙁

2

tofu nakrájam na kocky cca 1 cm, dám uvariť do osolenej vriacej vody cca 3 min, vyberiem a nechám odkvapkať

3

sečuánske korenie osmahnem nasucho vo woku, po vychladnutí rozdrvím v mažiari s troškou soli, na troške oleja osmažím bielu papriku nakrájanú na kocky, po 1 min cesnak a zázvor po chvíľke chilli pastu, chilli olej, pastu z čiernej fazule, pridám tofu, po chvíľke 1 šálku vody, alebo zeleninového vývaru, 1 PL sójovej omáčky a nechám 3 minútky zvoľna podusiť, aby sa tofu skamarátilo s omáčku, pridám 1 KL zemiakového škrobu rozmiešaný v troške studenej vody na zahustenie, premiešam a vypnem

4

na záver 1 KL sezamového oleja, posypem vňaťou zo zelenej cibuľky a pridám ešte sečuánske korenie
podávam s Ryža
a už len dobrú chuť 🙂

Tofu po sečuánsky

Páčil sa ti môj príspevok? Zdieľaj ho s priateľmi a nezabudni pridať komentár!

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Tento web používa cookies aby zlepšil váš zážitok na našej stránke.