rýchla príprava a fajn chuť
Ingredience
Postup
bez sečuánskeho korenia sa to pripraviť nedá 🙁
tofu nakrájam na kocky cca 1 cm, dám uvariť do osolenej vriacej vody cca 3 min, vyberiem a nechám odkvapkať
sečuánske korenie osmahnem nasucho vo woku, po vychladnutí rozdrvím v mažiari s troškou soli, na troške oleja osmažím bielu papriku nakrájanú na kocky, po 1 min cesnak a zázvor po chvíľke chilli pastu, chilli olej, pastu z čiernej fazule, pridám tofu, po chvíľke 1 šálku vody, alebo zeleninového vývaru, 1 PL sójovej omáčky a nechám 3 minútky zvoľna podusiť, aby sa tofu skamarátilo s omáčku, pridám 1 KL zemiakového škrobu rozmiešaný v troške studenej vody na zahustenie, premiešam a vypnem
na záver 1 KL sezamového oleja, posypem vňaťou zo zelenej cibuľky a pridám ešte sečuánske korenie
podávam s Ryža
a už len dobrú chuť 🙂
Ingrediencie
Postup
bez sečuánskeho korenia sa to pripraviť nedá 🙁
tofu nakrájam na kocky cca 1 cm, dám uvariť do osolenej vriacej vody cca 3 min, vyberiem a nechám odkvapkať
sečuánske korenie osmahnem nasucho vo woku, po vychladnutí rozdrvím v mažiari s troškou soli, na troške oleja osmažím bielu papriku nakrájanú na kocky, po 1 min cesnak a zázvor po chvíľke chilli pastu, chilli olej, pastu z čiernej fazule, pridám tofu, po chvíľke 1 šálku vody, alebo zeleninového vývaru, 1 PL sójovej omáčky a nechám 3 minútky zvoľna podusiť, aby sa tofu skamarátilo s omáčku, pridám 1 KL zemiakového škrobu rozmiešaný v troške studenej vody na zahustenie, premiešam a vypnem
na záver 1 KL sezamového oleja, posypem vňaťou zo zelenej cibuľky a pridám ešte sečuánske korenie
podávam s Ryža
a už len dobrú chuť 🙂