Trdelník

skús svoj trdelník

AutorPeterKategória,

Ingredience

 250 g múka hladká
 250 g múka polohrubá
 230 ml mlieko (podľa potreby)
 2 ks vajíčko
 3 PL cukor práškový
 21 g droždie čerstvé alebo sušené podľa návodu
 80 g maslo
 1 štipka soli
Na posýpku:
 vlašské orechy
 škoricový cukor
 maslo roztopené

Postup

1

najprv naštartujem kvások z asi 100 ml mlieka, 1 PL cukru, múky a samozrejme droždie
nechám 20 minút v kľude

2

potom pridám zbytok ingrediencií a vypracujem vláčne nelepivé cesto, cca 10 minút a nechám vykysnúť

3

kým mi cesto kysne pripravím si orechy, ktré rozpučím valčekom a zmiešam so škoricovým cukrom

4

po 40 minútach mám krásne vykysnuté a vláčne cesto

5

valčekysi obalím alobalom, to bude naše trdlo

6

cesto si rozdelím na 4 časti a potom ešte na pólku
teda mal som osem častí a z každého som si vyšúľal hada cca 1 cm 

7

hada si namotám na naše trdlo a ešte zľahka povaľkám aby sa to pekne spojilo
potrel roztopeným maslom a poobaľoval v orechoch a škoricovom cukru

8

naraz som piekol 4 trdelníky (na koždom trdle 2 ks) cca 20 - 25 minút do zlatista
ventilátor asi na 180°C

9

10

myslím že sa celkom podarilo, boli vláčne, na povrchu chrumkavé a pekne voňavé

11

a už len dobrú chuť prajem 🙂

 

Ingrediencie

 250 g múka hladká
 250 g múka polohrubá
 230 ml mlieko (podľa potreby)
 2 ks vajíčko
 3 PL cukor práškový
 21 g droždie čerstvé alebo sušené podľa návodu
 80 g maslo
 1 štipka soli
Na posýpku:
 vlašské orechy
 škoricový cukor
 maslo roztopené
Trdelník

Páčil sa ti môj príspevok? Zdieľaj ho s priateľmi a nezabudni pridať komentár!

Táto stránka používa Akismet na obmedzenie spamu. Zistite, ako sa spracovávajú údaje o vašich komentároch.

Tento web používa cookies aby zlepšil váš zážitok na našej stránke.