Vajíčková polievka na kyslo

už asi aj zabudnutá jednoduchá polievka, ktorá poteší

Prep Time10 minsCook Time30 minsTotal Time40 minsAuthorPeterCategory,

Ingredience

 4 gals zemiaky
 4 gals vajíčka a viac
 250 ml smotana
 2 l zeleninový vývar
 3 fl oz olej
 2 fl oz múka hladká
 1 gal zemiakové vločky (zemiakový škrob) na zahustenie
 1 stick čierne mleté korenie, rasca mletá, ligurček, majorán, bobkový list, soľ
 1 strúčik casnak
 1 stick limetová šťava (citrón, ocot)

Postup

1

pri verzii zahustenej múkou popraž na oleji 1-2 PL múky, keď trošku zhnedne zalejem vývarom alebo vodou,
pridám zemiaky

2

pridám koreniny a keď sú zemiaky mäkké pridám smotanu, cesnak
teraz je ten správny čas na zahustenie, ak si na začiatku nedal múku

3

keď smotana prevrie tak stlmím plameň a pridám vajíčka
pozor nemiešam aby vajíčka ostali celé

4

nechám povariť a keď sú vajíčka uvarené ešte dochutím

5

na tanieri dochutím limetkovou šťavou (octom)
a už len dobrú chuť prajem

 

Ingredients

 4 gals zemiaky
 4 gals vajíčka a viac
 250 ml smotana
 2 l zeleninový vývar
 3 fl oz olej
 2 fl oz múka hladká
 1 gal zemiakové vločky (zemiakový škrob) na zahustenie
 1 stick čierne mleté korenie, rasca mletá, ligurček, majorán, bobkový list, soľ
 1 strúčik casnak
 1 stick limetová šťava (citrón, ocot)

Directions

1

pri verzii zahustenej múkou popraž na oleji 1-2 PL múky, keď trošku zhnedne zalejem vývarom alebo vodou,
pridám zemiaky

2

pridám koreniny a keď sú zemiaky mäkké pridám smotanu, cesnak
teraz je ten správny čas na zahustenie, ak si na začiatku nedal múku

3

keď smotana prevrie tak stlmím plameň a pridám vajíčka
pozor nemiešam aby vajíčka ostali celé

4

nechám povariť a keď sú vajíčka uvarené ešte dochutím

5

na tanieri dochutím limetkovou šťavou (octom)
a už len dobrú chuť prajem

Vajíčková polievka na kyslo

Páčil sa ti môj príspevok? Zdieľaj ho s priateľmi a nezabudni pridať komentár!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tento web používa cookies aby zlepšil váš zážitok na našej stránke.