Zapečené zemiaky s ryžou a zeleninou

celkom chutné a jednoduché...

Príprava20 minútVarenie40 minútCelkovo1 hAutorPeterKategória

Ingredience

 5 ks zemiaky
 1 hrnček ryža na rizoto
 1 ks cibuľa väčšia
 5 ks cherry paradajky
 3 ks cesnak
 1 ks cuketa
 5 PL olej olivový
 500 ml vývar zeleninový
 1 štipka tymián, červená mletá paprika, čierne korenie, soľ, chilli

Postup

1

zemiaky nakrájam na kolieska

2

rozložím na spodok zapekacej misky , ktorú som potrel olivovým olejom, na zemiaky pridám koreniny a pokvapkám olivový olejom

3

ďalšia vrstva bude nakrájaná cibuľa a cesnak

4

nasleduje ryža, ktorú trošku osolím, záleží od toho aký slaný máte vývar

5

rozpolené paradajky

6

a cuketa na kolieska

7

posledná vrstva zase zemiaky, zalejem vývarom tak, aby bola ryža ponorená, na vrch opäť olivový olej a koreniny

8

prikryjem alobalom a šup do rúry na 190°C ventilátor na cca 40 minút, po 40 minútach odkryjem alobal a skontrolujem ryžu či je mäkká, zemiaky na vrchu by mali byť pekne do chrumkava ak nie sú šup naspäť do rúry na cca 10 minút, podávať môžte so zeleninou, šalátom... ja som podával s opečeným ružičkovým kelom dochuteným balzamikovým octom a cesnakom
tak dobrú chuť 🙂

Ingrediencie

 5 ks zemiaky
 1 hrnček ryža na rizoto
 1 ks cibuľa väčšia
 5 ks cherry paradajky
 3 ks cesnak
 1 ks cuketa
 5 PL olej olivový
 500 ml vývar zeleninový
 1 štipka tymián, červená mletá paprika, čierne korenie, soľ, chilli

Postup

1

zemiaky nakrájam na kolieska

2

rozložím na spodok zapekacej misky , ktorú som potrel olivovým olejom, na zemiaky pridám koreniny a pokvapkám olivový olejom

3

ďalšia vrstva bude nakrájaná cibuľa a cesnak

4

nasleduje ryža, ktorú trošku osolím, záleží od toho aký slaný máte vývar

5

rozpolené paradajky

6

a cuketa na kolieska

7

posledná vrstva zase zemiaky, zalejem vývarom tak, aby bola ryža ponorená, na vrch opäť olivový olej a koreniny

8

prikryjem alobalom a šup do rúry na 190°C ventilátor na cca 40 minút, po 40 minútach odkryjem alobal a skontrolujem ryžu či je mäkká, zemiaky na vrchu by mali byť pekne do chrumkava ak nie sú šup naspäť do rúry na cca 10 minút, podávať môžte so zeleninou, šalátom... ja som podával s opečeným ružičkovým kelom dochuteným balzamikovým octom a cesnakom
tak dobrú chuť 🙂

Zapečené zemiaky s ryžou a zeleninou

Páčil sa ti môj príspevok? Zdieľaj ho s priateľmi a nezabudni pridať komentár!

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Tento web používa cookies aby zlepšil váš zážitok na našej stránke.