je to starý recept vo vegánskej aj vegetariánskej verzii "gruľovník"
Ingredience
Postup
ingrediencie na cesto dám do robota a vypracujem vláčne cesto
ani tuhé ani riedke tak akurát (pridám mlieko alebo múku podľa toho čo potrebuje)
nemalo by sa lepiť na steny nádoby
typ: po cca 5 minútach, keď sa ingrediencie spoja, nechám 5 minút v kľude a droždie spraví prácu za nás
nechám ho vykysnúť cca 60 minút
ak budeš pripravovať z čerstvého droždia tak si priprav kvások
vlažné mlieko, cukor, droždie a cca 10 minút nechaj kým droždie začne pracovať
medzitým si uvarím zemiaky v šupke do mäkka a nechám vychladnúť
po vychladnutí nastrúham alebo pretlačím, pridám bryndzu alebo pomazánky, nakrájanú cibuľku, kyslú smotanu, soľ podľa potreby a štipku čierne mleté korenie,
premiešam a ochutnám
cesto po vykysnutí rozdelím na dve časti a rozvaľkám podľa plechu
jedna bude na spodnú časť mala by byť trošku väčšia aby som prekryl plnku a jedna na vrchnú
spodnú časť položím na plech a navrstvím plnku
potom prikryjem vrchnou časťou a spojím
popichám vidličkou aby mohla unikať para
pečiem cca 35 - 40 minút na 180°C
ja som mal ventilátor teda som nastavil teplotu cca 170°C a piekol do zlatohneda
vyberiem nechám vychladnúť na mriežke
a už len dobrú chuť prajem...
Ingrediencie
Postup
ingrediencie na cesto dám do robota a vypracujem vláčne cesto
ani tuhé ani riedke tak akurát (pridám mlieko alebo múku podľa toho čo potrebuje)
nemalo by sa lepiť na steny nádoby
typ: po cca 5 minútach, keď sa ingrediencie spoja, nechám 5 minút v kľude a droždie spraví prácu za nás
nechám ho vykysnúť cca 60 minút
ak budeš pripravovať z čerstvého droždia tak si priprav kvások
vlažné mlieko, cukor, droždie a cca 10 minút nechaj kým droždie začne pracovať
medzitým si uvarím zemiaky v šupke do mäkka a nechám vychladnúť
po vychladnutí nastrúham alebo pretlačím, pridám bryndzu alebo pomazánky, nakrájanú cibuľku, kyslú smotanu, soľ podľa potreby a štipku čierne mleté korenie,
premiešam a ochutnám
cesto po vykysnutí rozdelím na dve časti a rozvaľkám podľa plechu
jedna bude na spodnú časť mala by byť trošku väčšia aby som prekryl plnku a jedna na vrchnú
spodnú časť položím na plech a navrstvím plnku
potom prikryjem vrchnou časťou a spojím
popichám vidličkou aby mohla unikať para
pečiem cca 35 - 40 minút na 180°C
ja som mal ventilátor teda som nastavil teplotu cca 170°C a piekol do zlatohneda
vyberiem nechám vychladnúť na mriežke
a už len dobrú chuť prajem...