Zemiakovo bryndzový koláč aj vo vegan verzii

je to starý recept vo vegánskej aj vegetariánskej verzii "gruľovník"

Prep Time1 hrCook Time35 minsTotal Time1 hr 35 minsAuthorPeterCategory,

Ingredience

na cesto...
 400 g múka polohrubá
 100 g múka hladká
 250 g mlieko sojové
 2 fl oz olej rastlinný
 1 oz cukor
 1,50 oz soľ
 5 g droždie sušené alebo 1/2 kocky čerstvé (ak použiješ čerstvé sprav kvások)
 4 fl oz mlieko sojové na potretie cesta
pre vegánov...
 200 g sojakrém
 1 gal limeta šťava podľa potreby
 1 gal smotana kyslá vegan
pre vegetariánov...
 250 g bryndza
 100 g smotana kyslá
vegan aj vegetarián verzia...
 500 g zemiaky
 soľ podľa potreby
 1 stick čierne mleté korenie
 3 gals cibuľka jarná alebo 1 ks normálna cibuľa

Postup

1

ingrediencie na cesto dám do robota a vypracujem vláčne cesto
ani tuhé ani riedke tak akurát (pridám mlieko alebo múku podľa toho čo potrebuje)
nemalo by sa lepiť na steny nádoby
typ: po cca 5 minútach, keď sa ingrediencie spoja, nechám 5 minút v kľude a droždie spraví prácu za nás

2

nechám ho vykysnúť cca 60 minút
ak budeš pripravovať z čerstvého droždia tak si priprav kvások
vlažné mlieko, cukor, droždie a cca 10 minút nechaj kým droždie začne pracovať

3

medzitým si uvarím zemiaky v šupke do mäkka a nechám vychladnúť

4

po vychladnutí nastrúham alebo pretlačím, pridám bryndzu alebo pomazánky, nakrájanú cibuľku, kyslú smotanu, soľ podľa potreby a štipku čierne mleté korenie,
premiešam a ochutnám

5

cesto po vykysnutí rozdelím na dve časti a rozvaľkám podľa plechu
jedna bude na spodnú časť mala by byť trošku väčšia aby som prekryl plnku a jedna na vrchnú

6

spodnú časť položím na plech a navrstvím plnku
potom prikryjem vrchnou časťou a spojím
popichám vidličkou aby mohla unikať para

7

8

pečiem cca 35 - 40 minút na 180°C
ja som mal ventilátor teda som nastavil teplotu cca 170°C a piekol do zlatohneda
vyberiem nechám vychladnúť na mriežke

9

a už len dobrú chuť prajem...

 

Ingredients

na cesto...
 400 g múka polohrubá
 100 g múka hladká
 250 g mlieko sojové
 2 fl oz olej rastlinný
 1 oz cukor
 1,50 oz soľ
 5 g droždie sušené alebo 1/2 kocky čerstvé (ak použiješ čerstvé sprav kvások)
 4 fl oz mlieko sojové na potretie cesta
pre vegánov...
 200 g sojakrém
 1 gal limeta šťava podľa potreby
 1 gal smotana kyslá vegan
pre vegetariánov...
 250 g bryndza
 100 g smotana kyslá
vegan aj vegetarián verzia...
 500 g zemiaky
 soľ podľa potreby
 1 stick čierne mleté korenie
 3 gals cibuľka jarná alebo 1 ks normálna cibuľa

Directions

1

ingrediencie na cesto dám do robota a vypracujem vláčne cesto
ani tuhé ani riedke tak akurát (pridám mlieko alebo múku podľa toho čo potrebuje)
nemalo by sa lepiť na steny nádoby
typ: po cca 5 minútach, keď sa ingrediencie spoja, nechám 5 minút v kľude a droždie spraví prácu za nás

2

nechám ho vykysnúť cca 60 minút
ak budeš pripravovať z čerstvého droždia tak si priprav kvások
vlažné mlieko, cukor, droždie a cca 10 minút nechaj kým droždie začne pracovať

3

medzitým si uvarím zemiaky v šupke do mäkka a nechám vychladnúť

4

po vychladnutí nastrúham alebo pretlačím, pridám bryndzu alebo pomazánky, nakrájanú cibuľku, kyslú smotanu, soľ podľa potreby a štipku čierne mleté korenie,
premiešam a ochutnám

5

cesto po vykysnutí rozdelím na dve časti a rozvaľkám podľa plechu
jedna bude na spodnú časť mala by byť trošku väčšia aby som prekryl plnku a jedna na vrchnú

6

spodnú časť položím na plech a navrstvím plnku
potom prikryjem vrchnou časťou a spojím
popichám vidličkou aby mohla unikať para

7

8

pečiem cca 35 - 40 minút na 180°C
ja som mal ventilátor teda som nastavil teplotu cca 170°C a piekol do zlatohneda
vyberiem nechám vychladnúť na mriežke

9

a už len dobrú chuť prajem...

Zemiakovo bryndzový koláč aj vo vegan verzii

Páčil sa ti môj príspevok? Zdieľaj ho s priateľmi a nezabudni pridať komentár!

Táto stránka používa Akismet na obmedzenie spamu. Zistite, ako sa spracovávajú údaje o vašich komentároch.

Tento web používa cookies aby zlepšil váš zážitok na našej stránke.