Baklažánová nátierka

lahodná s pečenou paprikou

Prep Time15 minsCook Time30 minsTotal Time45 minsAuthorPeterCategory

Ingredience

 1 gal baklažán
 1 gal paprika červená
 3 gals cesnak
 ½ gal citrón (šťava)
 3 fl oz olej olivový
 1 gal chilli paprička
 1 gal cibuľka jarná
 1 stick soľ, čierne korenie

Postup

1

baklažán spolu s paprikou vložíme do rúry 190°C na cca 40 minút, malo by to vyzerať asi takto

2

papriku vložím do mikroténového sáčika, aby sa zaparila a keď vychladne stiahnem kožu

3

do ešte vyhriatej rúry si dám zapiecť chlieb

4

baklažán prekrojím a vydlabem, tvrdé časti odstránim

5

všetky ingrediencie vložíme do misky a môžme rozmixovať, ale ja mám rád, keď baklažánová nátierka obsahuje kúsky, tak to rozpučím vidličkou a podávam na opečenom chlebe posypané jarnou cibuľkou a chilli
dobrú chuť... 🙂

Ingredients

 1 gal baklažán
 1 gal paprika červená
 3 gals cesnak
 ½ gal citrón (šťava)
 3 fl oz olej olivový
 1 gal chilli paprička
 1 gal cibuľka jarná
 1 stick soľ, čierne korenie

Directions

1

baklažán spolu s paprikou vložíme do rúry 190°C na cca 40 minút, malo by to vyzerať asi takto

2

papriku vložím do mikroténového sáčika, aby sa zaparila a keď vychladne stiahnem kožu

3

do ešte vyhriatej rúry si dám zapiecť chlieb

4

baklažán prekrojím a vydlabem, tvrdé časti odstránim

5

všetky ingrediencie vložíme do misky a môžme rozmixovať, ale ja mám rád, keď baklažánová nátierka obsahuje kúsky, tak to rozpučím vidličkou a podávam na opečenom chlebe posypané jarnou cibuľkou a chilli
dobrú chuť... 🙂

Baklažánová nátierka

Páčil sa ti môj príspevok? Zdieľaj ho s priateľmi a nezabudni pridať komentár!

Táto stránka používa Akismet na obmedzenie spamu. Zistite, ako sa spracovávajú údaje o vašich komentároch.

Tento web používa cookies aby zlepšil váš zážitok na našej stránke.