Bissara maroccan

krémová sýta polievka z Maroka...

Príprava24 minútVarenie35 minútCelkovo59 minútAutorPeterKategória,

Ingredience

 350 g bôb
 6 ks cesnak
 olivový olej
 ½ KL rasca rímska
 ½ KL paprika mletá
 1 štipka mleté chilli
 1 štipka čierne mleté korenie

Postup

1

na prípravu potrebuješ bôb

2

večer som ho namočil a ráno olúpal šupky

3

zalejem vodou, tak aby bola mierne nad bôbom
a zbieram penu, ktorá sa vytvorí na povrchu
prihodím cesnaky

4

potom som ho varil v tlaku cca 15-20 minút
samozrejme môžeš ho variť aj klasicky

5

prihodím koreniny a osolím
mixnem ponorným mixérom do hladka a ešte povarím
mala by byť pekne krémová

6

servíruje sa posypaná rímskou rascou, mletou paprikou a hojne poliata olivovým olejom
najlepšie ju jesť s arabským chlebom, ktorý si v nej namáčam
ja som ale nemal, tak stačila aj bageta....

7

a už len dobrú chuť prajem...

Ingrediencie

 350 g bôb
 6 ks cesnak
 olivový olej
 ½ KL rasca rímska
 ½ KL paprika mletá
 1 štipka mleté chilli
 1 štipka čierne mleté korenie

Postup

1

na prípravu potrebuješ bôb

2

večer som ho namočil a ráno olúpal šupky

3

zalejem vodou, tak aby bola mierne nad bôbom
a zbieram penu, ktorá sa vytvorí na povrchu
prihodím cesnaky

4

potom som ho varil v tlaku cca 15-20 minút
samozrejme môžeš ho variť aj klasicky

5

prihodím koreniny a osolím
mixnem ponorným mixérom do hladka a ešte povarím
mala by byť pekne krémová

6

servíruje sa posypaná rímskou rascou, mletou paprikou a hojne poliata olivovým olejom
najlepšie ju jesť s arabským chlebom, ktorý si v nej namáčam
ja som ale nemal, tak stačila aj bageta....

7

a už len dobrú chuť prajem...

Bissara maroccan

Páčil sa ti môj príspevok? Zdieľaj ho s priateľmi a nezabudni pridať komentár!

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Tento web používa cookies aby zlepšil váš zážitok na našej stránke.