Boršč

na tisíc spôsobov

Príprava20 minútVarenie30 minútCelkovo50 minútAutorPeterKategória

Ingredience

 ½ hlávky menšej kapusty
 2 ks cibuľa
 2 ks menšia cvikla
 1 ks mrkva
 1 ks ptržlen
 1 troška zeleru
 5 ks cesnak
 1 hrsť kôpor čerstvý
 1 ks údené tofu
 1 PL paradajkový pretlak
 1 ks chilli paprička
 1 štipka soľ, čierne korenie, bobkový list, paprika mletá, kôpor, petržlenová vňať
 3 PL olej

Postup

1

cibuľu si posmažím na oleji

2

medzi tým ako sa smaží cibuľa si nakrájam zeleninu

3

tak ako zeleninu aj kapustu

4

a cviklu

5

k cibuli pridám nakrájanú zeleninu a kapustu a ešte chvíľku smažím, 1/2 cvikly, druhú polovicu pridám neskôr, aby nestratila farbu

6

pridám paradajkový pretlak, bobkové listy, soľ, ČK, chilli papričku

! TIP: pretlak môžte pridať na usmaženú cibuľu a nechať ho trošku skaramelizovať, aby zosladol a potom pridať zeleninu

7

zalejem vodou a nechám uvariť do mäkka, ku koncu pridám zvyšnú cviklu

8

Na záver môžte pridať na cibuľke osmažené údené tofu s červenou paprikou a nakrájaný kôpor, prípadne sójovú kyslú smotanu (jogurt) na zjemnenie

9

a už len dobrú chuť 🙂

Ingrediencie

 ½ hlávky menšej kapusty
 2 ks cibuľa
 2 ks menšia cvikla
 1 ks mrkva
 1 ks ptržlen
 1 troška zeleru
 5 ks cesnak
 1 hrsť kôpor čerstvý
 1 ks údené tofu
 1 PL paradajkový pretlak
 1 ks chilli paprička
 1 štipka soľ, čierne korenie, bobkový list, paprika mletá, kôpor, petržlenová vňať
 3 PL olej

Postup

1

cibuľu si posmažím na oleji

2

medzi tým ako sa smaží cibuľa si nakrájam zeleninu

3

tak ako zeleninu aj kapustu

4

a cviklu

5

k cibuli pridám nakrájanú zeleninu a kapustu a ešte chvíľku smažím, 1/2 cvikly, druhú polovicu pridám neskôr, aby nestratila farbu

6

pridám paradajkový pretlak, bobkové listy, soľ, ČK, chilli papričku

! TIP: pretlak môžte pridať na usmaženú cibuľu a nechať ho trošku skaramelizovať, aby zosladol a potom pridať zeleninu

7

zalejem vodou a nechám uvariť do mäkka, ku koncu pridám zvyšnú cviklu

8

Na záver môžte pridať na cibuľke osmažené údené tofu s červenou paprikou a nakrájaný kôpor, prípadne sójovú kyslú smotanu (jogurt) na zjemnenie

9

a už len dobrú chuť 🙂

Boršč

Páčil sa ti môj príspevok? Zdieľaj ho s priateľmi a nezabudni pridať komentár!

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Tento web používa cookies aby zlepšil váš zážitok na našej stránke.