výborná polievka samozrejme môže byť iba vo vegetariánskej verzii
Ingredience
Postup
Je to asi na 8 porcií
zemiaky nakrájam na malé kocky
na oleji opečiem asi 2 PL múky a pomaly opekám do jemného zhnednutia
ak chceš zdravšiu verziu použi na zahustenie na záver zemiakový (kukuričný) škrob rozmiešaný v studenej vode
cca 1 KL škrob a asi pól šálky vody
na záver pridám červenú papriku a zalejem zeleninovým vývarom (vodou)
pridám bobkové listy, 3 kusy cesnak, trošku soli, čierne korenie, ligurček a nakrájané zemiaky
keď sú zemiaky mäkké pridám smotanu, majoránku, zbytok cesnakov a nechám prevrieť
teraz je ten správny čas ak si sa rozhodol zahustiť škrobom
vypnem, do polievky rozdrobím bryndzu a miešam kým sa nerozpustí
ak je potrebné ešte dochutím
podávam s opečenou bagetou, kaiserkou alebo čo mám práve poruke, najlepšie potreté cesnakom
a už len dobrú chuť prajem.... 🙂
Ingrediencie
Postup
Je to asi na 8 porcií
zemiaky nakrájam na malé kocky
na oleji opečiem asi 2 PL múky a pomaly opekám do jemného zhnednutia
ak chceš zdravšiu verziu použi na zahustenie na záver zemiakový (kukuričný) škrob rozmiešaný v studenej vode
cca 1 KL škrob a asi pól šálky vody
na záver pridám červenú papriku a zalejem zeleninovým vývarom (vodou)
pridám bobkové listy, 3 kusy cesnak, trošku soli, čierne korenie, ligurček a nakrájané zemiaky
keď sú zemiaky mäkké pridám smotanu, majoránku, zbytok cesnakov a nechám prevrieť
teraz je ten správny čas ak si sa rozhodol zahustiť škrobom
vypnem, do polievky rozdrobím bryndzu a miešam kým sa nerozpustí
ak je potrebné ešte dochutím
podávam s opečenou bagetou, kaiserkou alebo čo mám práve poruke, najlepšie potreté cesnakom
a už len dobrú chuť prajem.... 🙂