Čínska ostrokyslá polievka

dá sa aj vo verzii vegan, skús...

Príprava25 minútVarenie30 minútCelkovo55 minútAutorPeterKategória

Ingredience

 2 ks mrkva
 1 pór cca 5 cm
 3 l zeleninový vývar
 1 bambusové výhonky 1/3 fľaše
 1 ks tofu
 2 ks chilli paprička
 1 KL chilli pasta
 1 ks cibuľa
 1 ks jarná cibuľka
 ½ KL sušené chilli
 1 ks zázvor
 4 ks shitake huby
 4 PL čínska sójová omáčka
 2 PL ryžový ocot
 1 PL slivkové víno
 1 KL sezamový olej
 1 štipka cukor, soľ podľa chuti
 2 KL kukuričný škrob podľa potreby

Postup

1

Všetky ingrediencie nakrájam na malé kocky, zázvor nastrúham. Mrkvu, chilli, huby, bambusové výhonky a pór vložím do cca 3 l zeleninového vývaru pridám sójovú omáčku, ryžový ocot, slivkové víno, soľ, chilli pastu, sušené chilli, cukor a nechám povariť.

2

Potom príde na rad tofu nakrájané na malé kocky a prípadne aj 1-2 ks šampiňóny podľa veľkosti, cesnak a biele korenie na záver pridám kukuričný škrob rozmiešaný vo vode, prilievam postupne, aby som dosiahol tu správnu hustotu, nechám prevrieť a ešte prípadne dochutím.

3

ak chcete dobrú chuť, dodržte ingrediencie (ryžový ocot, slivkové víno, shitake, kukuričný škrob ...) inak budete sklamaní
a už len dobrú chuť poprajem ...

Ingrediencie

 2 ks mrkva
 1 pór cca 5 cm
 3 l zeleninový vývar
 1 bambusové výhonky 1/3 fľaše
 1 ks tofu
 2 ks chilli paprička
 1 KL chilli pasta
 1 ks cibuľa
 1 ks jarná cibuľka
 ½ KL sušené chilli
 1 ks zázvor
 4 ks shitake huby
 4 PL čínska sójová omáčka
 2 PL ryžový ocot
 1 PL slivkové víno
 1 KL sezamový olej
 1 štipka cukor, soľ podľa chuti
 2 KL kukuričný škrob podľa potreby

Postup

1

Všetky ingrediencie nakrájam na malé kocky, zázvor nastrúham. Mrkvu, chilli, huby, bambusové výhonky a pór vložím do cca 3 l zeleninového vývaru pridám sójovú omáčku, ryžový ocot, slivkové víno, soľ, chilli pastu, sušené chilli, cukor a nechám povariť.

2

Potom príde na rad tofu nakrájané na malé kocky a prípadne aj 1-2 ks šampiňóny podľa veľkosti, cesnak a biele korenie na záver pridám kukuričný škrob rozmiešaný vo vode, prilievam postupne, aby som dosiahol tu správnu hustotu, nechám prevrieť a ešte prípadne dochutím.

3

ak chcete dobrú chuť, dodržte ingrediencie (ryžový ocot, slivkové víno, shitake, kukuričný škrob ...) inak budete sklamaní
a už len dobrú chuť poprajem ...

Čínska ostrokyslá polievka

5 comments / Add your comment below

    1. Ale mam skusenost s neveganskou alternativou, ktora vysla nad ocakavanie. Ryzovy ocot, ci slivkove vino som nikde nezohnal, tak som zvedavy 😀 Tato bola idealna: https://www.youtube.com/watch?v=q8leB-_HFRU. Pouzil som cisnku mrazenu zmes z Fajne, presne to, co autor receptu, kedze zmes obsahuje Judasovo ucho, ktore sa bezne neda zohnat. Ale bude to alternativa k shitake 😉 Tak dnes vegan, pouzijem jablcny ocot 😀

          1. Marian ďakujem za spätnú reakciu a som rád že sa ti podarila. Ešte k tej predošlej reakcii,
            shitake zvyknú mať čerstvé občas v Lidli a sušené som kupoval asi v Kauflande aj ryžový ocot, slivkové víno sa už nepamätám.

Páčil sa ti môj príspevok? Zdieľaj ho s priateľmi a nezabudni pridať komentár!

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

%d blogerom sa páči toto:

Tento web používa cookies aby zlepšil váš zážitok na našej stránke.