Domáce Udon rezance s tofu

Skús Udon rezance so zmrznutým tofu. Bola to vlastne náhoda, keď som zistil, že číňania mrazia tofu čím sa zmení jeho štruktúra a lepšie absorbuje tekutiny a marinády.

Príprava2 hodVarenie1 hCelkovo3 hodAutorPeterKategória, ,

Ingredience

Udon rezance...
 400 g múka hladká
 180 g voda
 20 g soľ
 1 ks chuť do práce
na vývar...
 1 ks mrkva, zeler, petržlen
 3 cm zázvor
 1 ks jarná cibuľka
 1 ks cibuľa, cesnak, chilli (nemusí byť)
na polievku...
 2 PL sójová omáčka light
 ½ PL sójová omáčka dark
 1 PL Sake
 1 KL sambal oelek
 50 g kukurica
 1 balenie Shimeji huby
 1 ks zmrazené tofu
 1 ks cibuľka jarná
 1 ks redkvička
 1 ks vajíčko na tvrdo, ak nedáš máš vegan verziu

Postup

1

soľ roztopím vo vode a primiešam k preosiatej múke
vypracujem cesto, vložím do mikroténového sáčka a nechám odpočinúť 2 hodiny
no a mal som super pomocníka, tak som nemusel krájať

2

cesto rozvaľkám cca na 4 mm, u mňa to nebol kruh ale pás aby mi vošiel do stroja
keď nemáš mašinku tak rozvaľkaj do kruhu 3x prelož a nakrájaš na cca 4-5 mm.
Aby sa cesto nelepilo použil som kukuričný škrob.

3

zatiaľ čo cesto odpočívalo dal som si variť vývar a vybral na kocky nakrájané tofu z mrazničky

4

vývar som precedil, pridal ďalšie ingrediencie, huby, tofu, kukuricu a povaril
rezance som uvaril cca 8 minút a boli hotové, potom šup do studenej vody

5

na spodok misky Udon rezance, zalial som vriacim vývarom a pridal jarnú nakrájanú cibuľku a ak treba aj trošku limetovej šťavy
ak nedáš vajíčko, máš vegan verziu

6

tak dobrú chuť...

 

Ingrediencie

Udon rezance...
 400 g múka hladká
 180 g voda
 20 g soľ
 1 ks chuť do práce
na vývar...
 1 ks mrkva, zeler, petržlen
 3 cm zázvor
 1 ks jarná cibuľka
 1 ks cibuľa, cesnak, chilli (nemusí byť)
na polievku...
 2 PL sójová omáčka light
 ½ PL sójová omáčka dark
 1 PL Sake
 1 KL sambal oelek
 50 g kukurica
 1 balenie Shimeji huby
 1 ks zmrazené tofu
 1 ks cibuľka jarná
 1 ks redkvička
 1 ks vajíčko na tvrdo, ak nedáš máš vegan verziu

Postup

1

soľ roztopím vo vode a primiešam k preosiatej múke
vypracujem cesto, vložím do mikroténového sáčka a nechám odpočinúť 2 hodiny
no a mal som super pomocníka, tak som nemusel krájať

2

cesto rozvaľkám cca na 4 mm, u mňa to nebol kruh ale pás aby mi vošiel do stroja
keď nemáš mašinku tak rozvaľkaj do kruhu 3x prelož a nakrájaš na cca 4-5 mm.
Aby sa cesto nelepilo použil som kukuričný škrob.

3

zatiaľ čo cesto odpočívalo dal som si variť vývar a vybral na kocky nakrájané tofu z mrazničky

4

vývar som precedil, pridal ďalšie ingrediencie, huby, tofu, kukuricu a povaril
rezance som uvaril cca 8 minút a boli hotové, potom šup do studenej vody

5

na spodok misky Udon rezance, zalial som vriacim vývarom a pridal jarnú nakrájanú cibuľku a ak treba aj trošku limetovej šťavy
ak nedáš vajíčko, máš vegan verziu

6

tak dobrú chuť...

Domáce Udon rezance s tofu

Páčil sa ti môj príspevok? Zdieľaj ho s priateľmi a nezabudni pridať komentár!

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Tento web používa cookies aby zlepšil váš zážitok na našej stránke.