Domáce Udon rezance s tofu

Skús Udon rezance so zmrznutým tofu. Bola to vlastne náhoda, keď som zistil, že číňania mrazia tofu čím sa zmení jeho štruktúra a lepšie absorbuje tekutiny a marinády.

Prep Time2 hrsCook Time1 hrTotal Time3 hrsAuthorPeterCategory, ,

Ingredience

Udon rezance...
 400 g múka hladká
 180 g voda
 20 g soľ
 1 gal chuť do práce
na vývar...
 1 gal mrkva, zeler, petržlen
 3 cm zázvor
 1 gal jarná cibuľka
 1 gal cibuľa, cesnak, chilli (nemusí byť)
na polievku...
 2 fl oz sójová omáčka light
 ½ fl oz sójová omáčka dark
 1 fl oz Sake
 1 oz sambal oelek
 50 g kukurica
 1 balenie Shimeji huby
 1 gal zmrazené tofu
 1 gal cibuľka jarná
 1 gal redkvička
 1 gal vajíčko na tvrdo, ak nedáš máš vegan verziu

Postup

1

soľ roztopím vo vode a primiešam k preosiatej múke
vypracujem cesto, vložím do mikroténového sáčka a nechám odpočinúť 2 hodiny
no a mal som super pomocníka, tak som nemusel krájať

2

cesto rozvaľkám cca na 4 mm, u mňa to nebol kruh ale pás aby mi vošiel do stroja
keď nemáš mašinku tak rozvaľkaj do kruhu 3x prelož a nakrájaš na cca 4-5 mm.
Aby sa cesto nelepilo použil som kukuričný škrob.

3

zatiaľ čo cesto odpočívalo dal som si variť vývar a vybral na kocky nakrájané tofu z mrazničky

4

vývar som precedil, pridal ďalšie ingrediencie, huby, tofu, kukuricu a povaril
rezance som uvaril cca 8 minút a boli hotové, potom šup do studenej vody

5

na spodok misky Udon rezance, zalial som vriacim vývarom a pridal jarnú nakrájanú cibuľku a ak treba aj trošku limetovej šťavy
ak nedáš vajíčko, máš vegan verziu

6

tak dobrú chuť...

 

Ingredients

Udon rezance...
 400 g múka hladká
 180 g voda
 20 g soľ
 1 gal chuť do práce
na vývar...
 1 gal mrkva, zeler, petržlen
 3 cm zázvor
 1 gal jarná cibuľka
 1 gal cibuľa, cesnak, chilli (nemusí byť)
na polievku...
 2 fl oz sójová omáčka light
 ½ fl oz sójová omáčka dark
 1 fl oz Sake
 1 oz sambal oelek
 50 g kukurica
 1 balenie Shimeji huby
 1 gal zmrazené tofu
 1 gal cibuľka jarná
 1 gal redkvička
 1 gal vajíčko na tvrdo, ak nedáš máš vegan verziu

Directions

1

soľ roztopím vo vode a primiešam k preosiatej múke
vypracujem cesto, vložím do mikroténového sáčka a nechám odpočinúť 2 hodiny
no a mal som super pomocníka, tak som nemusel krájať

2

cesto rozvaľkám cca na 4 mm, u mňa to nebol kruh ale pás aby mi vošiel do stroja
keď nemáš mašinku tak rozvaľkaj do kruhu 3x prelož a nakrájaš na cca 4-5 mm.
Aby sa cesto nelepilo použil som kukuričný škrob.

3

zatiaľ čo cesto odpočívalo dal som si variť vývar a vybral na kocky nakrájané tofu z mrazničky

4

vývar som precedil, pridal ďalšie ingrediencie, huby, tofu, kukuricu a povaril
rezance som uvaril cca 8 minút a boli hotové, potom šup do studenej vody

5

na spodok misky Udon rezance, zalial som vriacim vývarom a pridal jarnú nakrájanú cibuľku a ak treba aj trošku limetovej šťavy
ak nedáš vajíčko, máš vegan verziu

6

tak dobrú chuť...

Domáce Udon rezance s tofu

Páčil sa ti môj príspevok? Zdieľaj ho s priateľmi a nezabudni pridať komentár!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tento web používa cookies aby zlepšil váš zážitok na našej stránke.