Skús Udon rezance so zmrznutým tofu. Bola to vlastne náhoda, keď som zistil, že číňania mrazia tofu čím sa zmení jeho štruktúra a lepšie absorbuje tekutiny a marinády.
Ingredience
Postup
soľ roztopím vo vode a primiešam k preosiatej múke
vypracujem cesto, vložím do mikroténového sáčka a nechám odpočinúť 2 hodiny
no a mal som super pomocníka, tak som nemusel krájať
cesto rozvaľkám cca na 4 mm, u mňa to nebol kruh ale pás aby mi vošiel do stroja
keď nemáš mašinku tak rozvaľkaj do kruhu 3x prelož a nakrájaš na cca 4-5 mm.
Aby sa cesto nelepilo použil som kukuričný škrob.
zatiaľ čo cesto odpočívalo dal som si variť vývar a vybral na kocky nakrájané tofu z mrazničky
vývar som precedil, pridal ďalšie ingrediencie, huby, tofu, kukuricu a povaril
rezance som uvaril cca 8 minút a boli hotové, potom šup do studenej vody
na spodok misky Udon rezance, zalial som vriacim vývarom a pridal jarnú nakrájanú cibuľku a ak treba aj trošku limetovej šťavy
ak nedáš vajíčko, máš vegan verziu
tak dobrú chuť...
Ingrediencie
Postup
soľ roztopím vo vode a primiešam k preosiatej múke
vypracujem cesto, vložím do mikroténového sáčka a nechám odpočinúť 2 hodiny
no a mal som super pomocníka, tak som nemusel krájať
cesto rozvaľkám cca na 4 mm, u mňa to nebol kruh ale pás aby mi vošiel do stroja
keď nemáš mašinku tak rozvaľkaj do kruhu 3x prelož a nakrájaš na cca 4-5 mm.
Aby sa cesto nelepilo použil som kukuričný škrob.
zatiaľ čo cesto odpočívalo dal som si variť vývar a vybral na kocky nakrájané tofu z mrazničky
vývar som precedil, pridal ďalšie ingrediencie, huby, tofu, kukuricu a povaril
rezance som uvaril cca 8 minút a boli hotové, potom šup do studenej vody
na spodok misky Udon rezance, zalial som vriacim vývarom a pridal jarnú nakrájanú cibuľku a ak treba aj trošku limetovej šťavy
ak nedáš vajíčko, máš vegan verziu
tak dobrú chuť...