Francúzska cibuľová polievka

„chce to svoj čas, nie je to žiadna rýchlovka“

Príprava15 minútVarenie1 h 45 minútCelkovo2 hodAutorPeterKategória

Ingredience

 1,50 kg cibuľa žltá a červená
 0,50 dcl koňak
 2 dcl dobré suché červené víno
 1,50 l zeleninový vývar alebo voda
 2 ks bobkový list
 1 dcl olej rastlinný
 1 štipka tymián, čierne ml. korenie, soľ
Na hrianku
 100 g syr
 1 ks chlieb

Postup

1

cibuľu nakrájam na mesiačiky a smažím na oleji, nie sprudka, ale pekne pozvoľna

2

a smažím a smažím… chce to čas u mňa to trvalo cca 50 minút malo by to vyzerať ako na obrázku pekne do hneda, teraz je ten správny čas pridať koňak a chvíľku počkám, kým sa odparí alkohol.

3

podlejem červeným vínom a tak ako pri koňaku nechám odpariť alkohol, zalejem vývarom pridám ďalšie 2 nakrájané cibule a bobkový list, tymián a nechám podusiť ešte aspoň 30 minút, aby cibuľa zmäkla. Potom dochutím soľou a čiernym ml. korením. Podávam s hriankou a zapečeným syrom na vrchu. Stačí chvíľka pod grilom.
Tak už len dobrú chuť…

Ingrediencie

 1,50 kg cibuľa žltá a červená
 0,50 dcl koňak
 2 dcl dobré suché červené víno
 1,50 l zeleninový vývar alebo voda
 2 ks bobkový list
 1 dcl olej rastlinný
 1 štipka tymián, čierne ml. korenie, soľ
Na hrianku
 100 g syr
 1 ks chlieb

Postup

1

cibuľu nakrájam na mesiačiky a smažím na oleji, nie sprudka, ale pekne pozvoľna

2

a smažím a smažím… chce to čas u mňa to trvalo cca 50 minút malo by to vyzerať ako na obrázku pekne do hneda, teraz je ten správny čas pridať koňak a chvíľku počkám, kým sa odparí alkohol.

3

podlejem červeným vínom a tak ako pri koňaku nechám odpariť alkohol, zalejem vývarom pridám ďalšie 2 nakrájané cibule a bobkový list, tymián a nechám podusiť ešte aspoň 30 minút, aby cibuľa zmäkla. Potom dochutím soľou a čiernym ml. korením. Podávam s hriankou a zapečeným syrom na vrchu. Stačí chvíľka pod grilom.
Tak už len dobrú chuť…

Francúzska cibuľová polievka

Páčil sa ti môj príspevok? Zdieľaj ho s priateľmi a nezabudni pridať komentár!

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Tento web používa cookies aby zlepšil váš zážitok na našej stránke.